Deze merken van eigen bodem zijn het ontdekken meer dan waard

Op vrijdag 20 oktober is het De Dag van de Belgische Mode, een initiatief van Belmodo, en staan stuks en designtalent van eigen bodem centraal. Een overzicht van leuke merken die je misschien nog niet kent.

vwh

Valentine Witmeur

Dit Belgische knitwear label, geproduceerd in Italië en Portugal, staat bekend om grafische sweaters. Denk aan tijdloze klassiekers, maar dan met een hedendaagse en creatieve twist. Tip: voor kerstmis worden er sokjes gelanceerd, ideaal als Belgisch cadeautje onder de kerstboom.

valentinewitmeurlab.com

A/MG Suits

Power suits voor dames zijn helemaal in de mode en je kunt het volledig Belgisch aanpakken met A/MG Suits, het nieuwe semi-made to measure kostuummerk voor mannen aan vrouwen van Allison Mc Greal en Marc Gysemans. Een volledig pak is interessant geprijsd: vanaf 395 euro. Extra voordeel: het personeel komt tot bij je thuis om je maten op te meten.

www.amgsuits.com

Marvais

Dit label is de verwezenlijkte droom van twee boezemvriendinnen Marie Libeert en Valérie Vanermen, die een passie delen voor ontwerpen en design in al zijn vormen. Dat resulteert in collecties strakke handtassen uit fijne materialen en in modieuze kleuren die steeds perfect passen bij de kleren in je garderobe.

www.marvais.be

Léo

Je hebt er misschien al van gehoord, want dit Belgische cultlabel scheert internationaal hoge toppen. Het is verkrijgbaar in de befaamde store Opening Ceremony en niemand minder dan het Amerikaanse topmodel Bella Hadid werd al meermaals in een ontwerp van Leonneke Derksen gesignaleerd. Misschien had de brunette Vogue gelezen, want het modeblad is vol lof over het merk. “Maak kennis met de voormalige Balenciaga-stagiaire achter het coolste Belgische label”, kopte de website begin dit jaar.

leobyleo.com

Mooiloop

Mooiloop, Zuid-Afrikaans voor ‘het ga je goed’, bestaat sinds 2011 en is het resultaat van een goede band tussen moeder en dochter: Elise en Alison. De twee openden een paar weken geleden een flagshipstore in hartje Gent, waar je allerlei unieke stuks vindt met bijzondere, ingetogen kleuren en prints uit waardevolle stoffen.

www.mooiloop.be

Charlotte Pringels

Deze jonge ontwerpster studeerde in 2012 af aan de Antwerpse modeacademie, een jaar later was haar eigen merk een feit. Wat je kan verwachten? Moderne klassiekers uit kwalitatieve materialen, vaak van natuurlijke oorsprong en met een goede pasvorm als prioriteit nummer één. Pringels speelt bewust niet in op de opgedrongen modetrends om zich te onderscheiden van grote ketens.

charlotte-pringels.portfoliobox.me

Babbi

Fluffy, fluffy en nog eens fluffy: met schoenen van het Belgische merk Babbi wordt het voor je voeten extra gezellig. Het label bestaat al sinds 1992, maar ontwerpster Barbara Giunta stemt haar klassieke creaties met natuurlijke schapenvacht af op de huidige trends. Wat denk je van een avondje zetel met luxueuze pantoffels in metallic met pomponnetjes?

www.babbi.be

D’autan

Dit jonge label brengt unieke kunst en mode samen. Ontwerpster Evi Van der Planken werkt samen met nationale en internationale artiesten om haar zwierige sjaals van een unieke, handgeschilderde print - met knipoog naar natuurelementen - te voorzien. Sommige exemplaren zijn voorzien van een sluiting, zodat je ze ook als bolero of capuchon kunt dragen. Eén ding staat vast: je outfit kan rond je sjaal draaien!

dautan.be

Eva Janssens

Of je nu je een idee hebt over je perfecte avondoutfit, mantel of blouse, de Gentse ontwerpster luistert naar je gedetailleerde wensen en gebruikt vervolgens haar creativiteit en arsenaal aan stoffen om het perfecte stuk te ontwerpen. Maar er is meer: ook de trouwjurk van je dromen krijgt vorm dankzij deze straffe madam.

www.janssens.gent

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer