Ook Ten Dam naar ploeg Van Avermaet, voorlopig geen droomtransfer voor Allegaert

© PN

De nieuw samengestelde ploeg rond Greg Van Avermaet krijgt steeds meer vorm. Gisteren maakte de ploeg de komst van de 20-jarige Poolse wereldkam­pioen omnium Szymon Sajnok (CCC) officieel. Eerstdaags zit er een grotere naam aan te komen. Na Simon Geschke gaat Van Avermaet ook Laurens ten Dam (foto) weghalen bij Team Sunweb. De 37-jarige Nederlander is momenteel out met een gebroken sleutelbeen, maar zal volgend jaar een dienende rol vertolken in de lastigere wedstrijden.

bvc

Niet Allegaert, maar Kirsch gaat naar Trek-SegafredoHet ziet er niet naar uit dat Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) zijn droomtransfer naar Trek-Segafredo zal maken. De ploeg heeft met de Luxemburger Alex Kirsch namelijk al eenzelfde type renner aangetrokken. De 26-jarige Kirsch kwam de voorbije twee seizoenen uit voor het Waalse WB Veranclassic Aqua Protect. Hij bezorgde Brandt in 2017 de tweede plaats in de GP Le Samyn. Verdere versterking voor de klassieke kern rond Stuyven, Degenkolb en Pedersen is nagenoeg uitgesloten. Door de komst van een vrouwenteam zakt het aantal renners bij Trek-Segafredo volgend jaar van 28 naar 24 renners.

De Oostenrijker Matthias Brändle trekt naar Israel Cycling Academy, de Portugees Ruben Guerreiro volgt ploegleider Dirk Demol naar Katusha-Alpecin

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen