EPA
Volledig scherm
© EPA

VIDEO. Auto's meegesleurd tijdens zondvloed op Mallorca: minstens acht doden en tien vermisten

het weerHevige regenval veroorzaakt zware overstromingen op het Spaanse eiland Mallorca. In het oostelijke dorpje Sant Llorenç des Cardassar staan de straten blank en worden auto's meegesleurd door het water. Minstens acht mensen kwamen om. Volgens de hulpdiensten zijn er ook gewonden gevallen en worden nog een tiental personen vermist.

3 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Voorbode voor de rest van west europa
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    Niet alleen Mallorca, maar ook Tarragona, Barcelona, Girona hebben er van langs gekregen.
  • Mike Scholten

    6 jaar geleden
    Ik woon in het plaatsje Sillot, waar een rivier uit komt. Op maar 300 meter afstand van mijn woning is er een gigantische vernietigende ravage te zijn. Loop je door mijn straat dan denk je dat er gewoon een regenbui is geweest. Heb er vele foto's van maar kan ik hier niet delen.
  1. Grillige ‘straalstroom’ leidt tot winderig en wisselvallig weer rond paasvakantie: wat is dit fenomeen en wat zijn de gevolgen?
    PREMIUM

    Grillige ‘straal­stroom’ leidt tot winderig en wisselval­lig weer rond paasvakan­tie: wat is dit fenomeen en wat zijn de gevolgen?

    Armand Pien blijkt nog steeds gelijk te hebben: het is allemaal de schuld van de straalstroom. Door dat fenomeen was zonnig lenteweer de afgelopen dagen ver te zoeken. Meer nog, ook tijdens de paasvakantie lijkt de straalstroom veel wisselvalligheid te veroorzaken. Maar wat is dat nu precies? Hoe beïnvloedt dit ons weer? En wat mogen we verwachten tijdens de paasvakantie? HLN wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit.
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.