Recordjaar voor luchtvaartmaatschappij Emirates

Foto: ANP

Emirates heeft een recordjaar achter de rug door de sterke vraag naar internationale vliegreizen. De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten is ’s werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten en vliegt onder meer vanaf Schiphol. Daarmee is Emirates ook een concurrent van Air France-KLM.

De nettowinst in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar bedroeg 18,7 miljard dirham, omgerekend 4,7 miljard euro. Dat is een stijging van 71 procent vergeleken met een jaar eerder. De omzet klom met 15 procent naar omgerekend 34,7 miljard euro. Emirates bezit ook luchtvaartdienstverlener Dnata.

De maatschappij vervoerde afgelopen boekjaar 51,9 miljoen passagiers. Dat is bijna een vijfde meer. Ook werd meer vracht vervoerd. Om aan de sterke vraag te kunnen voldoen koopt Emirates veel nieuwe vliegtuigen van Airbus en Boeing.

Air France-KLM maakte vorige maand onder meer door verschillende verstoringen nog een kwartaalverlies van bijna een half miljard euro bekend. De verstoringen hadden onder meer te maken met beperkingen op Aziatische vluchten doordat ook het luchtruim boven Rusland nog vermeden wordt.