dinsdag 23 oktober 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

STVV

Gunter SCHOOFS


Truiense zomertransfers vinden voorlopig moeilijk hun draai

Drie geslaagden, veel twijfels

Wat dit seizoen opvalt bij STVV: coach Marc Brys rekent vooral op spelers die onder het bewind van Roland Duchâtelet en voormalig CEO Philippe Bormans naar Stayen afzakten. Van de dertien zomertransfers van huidig CEO Takayuki Tateishi, kunnen voorlopig maar drie jongens overtuigen: Wataru Endo, Pol Garcia Tena en Daichi Kamada. De andere tien probeert Brys mondjesmaat te integreren, maar dat lukt niet zonder slag of stoot. Ibrahima Sankhon weet er na zijn pijnlijke invalbeurt in Kortrijk alles van. Het voorlopige rapport van de nieuwkomers.

 Photo News

GESLAAGD

Wataru Endo
Basisplaatsen6
Invalbeurten4
Minuten603
Komt vanUrawa Red Diamonds (Jap)
Endo pendelt tussen bank en basis, maar heeft zijn waarde al meermaals getoond. Hij debuteerde fantastisch met de gelijkmaker in de Limburgse derby. Maar vooral: zijn DNA past bij de club. Hij zorgt voor bloed, zweet en tranen.

 JEFFREY GAENS

Daichi Kamada
Basisplaatsen2
Invalbeurten3
Minuten224
Komt vanEintracht Frankfurt (Dui, huur)
Kamada vindt bijzonder vlot de weg naar doel. Met vier goals in nog geen drie volledige wedstrijden is hij clubtopschutter. Omdat hij pas op de slotdag van de zomermercato arriveerde, startte hij nog maar twee keer in de basis. Kent wel nog te veel zwakke momenten in een match.

 Photo News

Pol Garcia Tena
Basisplaatsen5
Invalbeurten0
Minuten421
Komt vanJuventus (Ita)
Pol Garcia Tena doet wat denken aan ex-Kanarie Ruben Fernandes. De Spanjaard is een sterke linksvoetige verdediger. Sinds hij op het veld van AA Gent in de ploeg kwam, liep het alleen maar beter in de vijfmansdefensie. Uitgezonderd afgelopen zaterdag tegen Kortrijk.

 JEFFREY GAENS

ONVOLDOENDE

Mohamed Buya Turay
Basisplaatsen2
Invalbeurten2
Minuten147
Komt vanDalkurd FF (Zwe)
Het prijskaartje weegt op de Truiense recordaankoop. STVV betaalde voor Buya Turay maar liefst 1,9 miljoen euro aan het Zweedse Dalkurd FF. De man uit Sierra Leone debuteerde veelbelovend met een goal tegen Lokeren, maar kon zich daarna niet doorzetten.

 JEFFREY GAENS

Ibrahima Sory Sankhon
Basisplaatsen0
Invalbeurten2
Minuten36
Komt vanHoroya FC (Gui)
Sankhon is Guinees international, maar kon Marc Brys nog niet overtuigen. De middenvelder speelt voorlopig alibivoetbal en biedt geen meerwaarde op een positie waar best wat concurrentie voor is. Endo, Asamoah en De Sart hebben een streepje voor.

 JEFFREY GAENS

Duckens Nazon
Basisplaatsen1
Invalbeurten3
Minuten128
Komt vanWolverhampton (Eng)
Duckens Nazon meende van zichzelf dat hij snel de drager van de STVV-aanval zou worden. Maar de man die overkwam van Wolverhampton lijkt voorlopig hoogstens goed genoeg om wat oorlog te zaaien met een invalbeurt.

 JEFFREY GAENS

Thallyson
Basisplaatsen0
Invalbeurten0
Minuten0
Komt vanVitoria (Bra)
Van een linksachter die je uit Brazilië haalt, verwacht je dat hij een meerwaarde kan zijn. Thallyson lijkt echter twee, drie niveaus achterop te hinken. Van hem had de clubleiding duidelijk meer verwacht.

 JEFFREY GAENS

VRAAGTEKEN

Elton Acolatse
Basisplaatsen1
Invalbeurten4
Minuten156
Komt vanClub Brugge
Acolatse kan een meerwaarde zijn op de flank, maar voorlopig krijgt hij weinig kansen. Het nadeel van de Nederlander: hij is niet het trainingsbeest dat een coach tijdens de week overtuigt. De enige wedstrijd waaraan hij begon, op het veld van AA Gent, pakte STVV de drie punten. Ook zaterdag in Kortrijk viel hij sterk in.

 Photo News

Paul Gladon
Basisplaatsen0
Invalbeurten1
Minuten1
Komt vanWolverhampton (Eng)
Gladon kwam voorlopig niet verder dan een korte invalbeurt tegen Moeskroen. De Nederlander kan de komende weken misschien Boli het vuur aan de schenen leggen. Dan moet hij Brys wel overtuigen op training, iets waar hij duidelijk nog niet in slaagde.

 JEFFREY GAENS

Alexandre De Bruyn
Basisplaatsen2
Invalbeurten1
Minuten132
Komt vanLommel SK
De Bruyn startte in de basis in de openingswedstrijd tegen Cercle Brugge, maar kon die lijn niet doortrekken. Hij beschikt nochtans over de nodige technische bagage, maar de stap van de eerste amateurliga naar eerste klasse is groot en kost tijd.

 JEFFREY GAENS

Yuta Koike
Basisplaatsen0
Invalbeurten0
Minuten0
Komt vanRyutsu Keizai (Jap, huur)
Over Koike valt nog geen oordeel te vellen. Door blessures kwam hij nog niet in actie.

 JEFFREY GAENS

Samy Mmaee
Basisplaatsen0
Invalbeurten0
Minuten0
Komt vanStandard
Mmaee maakte een aardige indruk in de voorbereiding. Gretig, veel duelkracht, goede ingesteldheid. Toch kwam hij nog niet aan spelen toe in de competitie. Hij haalde al wel de selectie en lijkt nog veel groeimarge te hebben.

 JEFFREY GAENS

Takahiro Sekine
Basisplaatsen0
Invalbeurten1
Minuten6
Komt vanIngolstadt (Dui, huur)
De clubleiding verwachtte veel van Sekine, maar hij wordt net als landgenoot Koike geplaagd door blessures. Debuteerde met een invalbeurt tegen Oostende, maar verzeilde toen opnieuw in de lappenmand.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws