Dit is Bodi, die samen met andere honden mensenlevens redde na explosie in Antwerpen

Dat er na de explosie maandagavond nog overlevenden vanonder het puin gehaald werden, hebben ze te danken aan de reddingshonden die ingezet werden tijdens de zoekactie. Een van hen was Bodi, die dinsdagavond bij Van Gils & Gasten toonde hoe goed hij dat kan.

gjs

Wanneer er zich een ontploffing voordoet in stedelijk gebied, zoals maandagavond het geval was in een pizzeria op de Paardenmarkt in Antwerpen, komt meteen een rescue team van de Civiele Bescherming ter plaatse. Dat bestaat uit een brandweerman met zijn speurhond. Samen hebben ze één doel: overlevenden terugvinden onder het puin.

“Rond 22 uur zijn we op de hoogte gebracht”, zegt Jan Beeldens. “In situaties als deze doen we dan meteen een oproep om te bekijken welke honden er ter beschikking zijn om een zoekactie op poten te zetten.”

Bodi, die dinsdagavond te gast was bij Van Gils & Gasten, was een van de honden die ter plaatse kwam met Patrick Van Hoof. “Hij gaat af op mensen die een onnatuurlijke houding hebben, bijvoorbeeld.” En zo gebeurde het dat Bodi er mee voor kon zorgen dat er mensen vanonder het puin gehaald werden.

Hoe goed hij dat kan, demonstreerde hij in de tv-studio. Zangeres Nele Vandenbroeck, die verstopt zat in de zaal, vond Bodi erg snel. Bekijk hieronder zijn zoektocht, die begint na 4 minuten en 40 seconden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ontploffing Paardenmarkt