© LD

‘Den Ambacht’ in Sint-Truiden: Ode aan de onbekende vis

Vorige maand openden Ziggy Vandemeulebroeke (28) en zijn vriendin Larissa (22) in hartje Sint-Truiden visrestaurant Den Ambacht. Ze serveren er vooral minder bekende vissoorten.

Met Rudi Smeets

Het jonge koppel kocht een pand waarin vroeger een slagerij en daarna een bakkerij gevestigd waren. “Die lijn van ambachtelijkheid willen we doortrekken. We maken alles zelf, van het brood tot de koekjes bij de koffie”, zegt Ziggy Vandemeulebroeke. Hij studeerde af als kok in de bekende hotelschool Spermalie in Brugge en deed daarna ervaring op in restaurant Ensuite in Erezée. Larissa begon aan een universitaire opleiding psychologie, maar zette haar studies stop om Den Ambacht te openen. Ze volgt momenteel een driejarige opleiding als sommelier. In de zaal wordt ze bijgestaan door haar moeder. “Zo houden we de kosten beperkt”, zegt Ziggy, die wil aantonen dat je ook met vissoorten als pieterman, makreel en schelvis op een hoog niveau kan koken. In het restaurant staat een homarium, waar de gasten hun eigen kreeft kunnen kiezen.

Waarom moet je hier gaan eten?

1. Een smal stadspand werd volledig gestript en getransformeerd tot een klein, maar sfeervol eethuis met warme tinten, natuurhouten tafels en mosterdkleurige stoelen.

2. Op de wijnkaart staat een verrassend aanbod uit Oost-Europa (Moldavië, Slovenië, Roemenië, Georgië, Hongarije, Bulgarije). Verdeeld door Uniquáto in Opglabbeek.

3. Chef Ziggy heeft het in de vingers. Onder meer zijn tartaar van zeebaars met zwarte olijf, venkel en mascarpone was een worp in de bull’s eye. Topgerecht!

Praktisch

Adres: Plankstraat 6, Sint-Truiden, 011/39.39.79

Open: donderdag tot en met dinsdag vanaf 18.00 uur

Website: facebook.com/DenAmbacht

Prijs: menu €36-59

INFO

Heb jij een suggestie voor ons? Mail naar uitetenendrinken@hetbelangvanlimburg.be