Aan de ingang van het domein Fransiscanessen staat een infobord waarop de kinderen hun favoriete spelementen kunnen kiezen.© Lokaal Bestuur Wuustwezel

Kinderen bepalen mee wat zij op Nonnekespad willen beleven in domein Franciscanessen

Wuustwezel -

De Wuustwezelse kinderen mogen nog tot 12 mei de spelelementen kiezen voor het Nonnekespad. De gemeente legt dit gloednieuwe beleefpad deze zomer aan in het domein Franciscanessen. Het moet de kinderen een extra reden geven om er op avontuur te gaan.

Met het beleefpad maken kinderen op een speelse manier kennis met de natuur. Voor de realisatie van het Nonnekespad werkten de jeugddienst, dienst toerisme en Kempens Landschap samen. Het geniet de steun van Leader Provincie Antwerpen en het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Samen stippelden zij een wandeling van ongeveer twee kilometer uit, voorzien van diverse spelelementen rondom het domein. Paaltjes met nonnekes markeren het Nonnekespad en wijzen de kinderen de weg door het domein.

Wildebras installeert vanaf juni spelelementen langs die wandelroute. Welke dat zijn, bepalen de kinderen zelf. Als Kindvriendelijke Gemeente hecht Wuustwezel veel waarde aan de mening van de jonge inwoners. Bij de start van dit project deden leerlingen van Mater Dei al hun zegje over het beleefpad. Nu is het aan alle Wuustwezelse kinderen om hun mening te geven voor 12 mei.

Langs de route komen er ook luisterpalen waardoor het verhaal van de zusters en het kloosterdomein te horen is. De ‘bomen’ op het domein vertellen deze verhalen speciaal afgestemd op kinderen. Een leuk weetje: de leerlingen van de Wuustwezelse Academie spreken binnenkort deze teksten voor de luisterpalen in.

Stemmen kan voor 12 mei door de QR-code te scannen.© Lokaal Bestuur Wuustwezel

Infobord en QR-code

Aan de ingang van de dreef in domein Franciscanessen, naast het Sociaal Huis, staat een infobord met het voorstel van de spelelementen en een QR-code. Scan vóór 12 mei de QR-code. Na afloop van deze participatieronde evalueert de gemeente de resultaten en past het voorstel indien nodig daarop aan. De locaties van de spelelementen liggen evenwel vast.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners