Limburgse cafébaas doet domino met 1.000 shotjes (en zoekt nog volk om ze op te drinken!)

Café Paddocksplace in Tessenderlo doet vrijdag een aanval op het Belgisch record ‘Jägerbomb’, een dominospelletje waarbij er zo veel mogelijk shotjes Jägermeister in een glas Red Bull moeten vallen. “Opzet is om het record op 1.000 shotjes te brengen”, zegt cafébaas Patrick Engelen, die nog volk zoekt om de shotjes nadien op te drinken.

Koen SNOEKX

‘Jägerbomb’, ook wel ‘Flying Hirsch’ genoemd, is een spelletje waarbij er zo veel mogelijk shotjes Jägermeister op de rand van een reeks glazen met Red Bull worden geplaatst. Bedoeling is dat door het domino-effect al deze shotjes zonder onderbreking in de glazen belanden. Het Belgisch record ‘Jägerbomb’ staat vandaag op naam van de Leuvense studentenvereniging Diana die vorig jaar in één ruk 490 shotjes in evenveel glazen Red Bull liet duiken. Maar café Paddocksplace in Tessenderlo wil dat record morgen van de kaart vegen. “We willen het Belgisch record ‘Jägerbomb’ op 1.000 shotjes brengen”, zegt cafébaas Patrick Engelen.

5.000 shotjes

Het is niet de eerste keer dat Paddocksplace een gooi doet naar het Belgisch record. “Vorig jaar hebben we een recordpoging gedaan met 570 shots maar die mislukte omdat de shotjes niet in één keer zijn gevallen”, zegt Engelen. Maar de cafébaas heeft er goede hoop op dat hij het record deze keer wel kan verbreken. “Vrijdagochtend start ik met de opstelling van alle glazen en we hopen de recordpoging ’s avonds tussen 20 en 21 uur te starten.” Om alle shotjes te vullen heeft het café maar liefst 35 liter Jägermeister nodig. “Tijdens onze vorige recordpoging hebben we twee emmers Jägermeister moeten weggieten. Daarom zoeken we nog volk die na de recordpoging de shotjes wil komen opdrinken. Gratis natuurlijk.” Het wereldrecord ‘Jägerbomb’ staat op liefst 5.000 shotjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer