BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Een op de drie bestuurders neemt auto naar werk voor minder dan tien kilometer

Zelfs wie vlak bij zijn werk woont, pendelt nog vaak elke dag met de ­auto. Dat blijkt uit een bevraging van Sport Vlaanderen bij meer dan 18.000 werknemers, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en De Standaard. 

35 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Alle excuses worden blijkbaar aangewend om toch maar met die auto te blijven bollen,een normaal mens is toch minstends in staat om elke dag in totaal 30km per fiets af te leggen? Frank Deboosere (inmiddels 60 jaar) is daar een perfect voorbeeld van.
  • Kevin Vermeirssen

    6 jaar geleden
    S'morgens naar de creche met de fiets en dan naar het werk, na het werk naar de creche met de fiets ondertussen ook nog naar de winkel, thuiskomen eten klaarmaken , eten , kinderen in bad , in bed????? Ik weet iet wie dit kan. Tenzij ouders om 4 uur beginnen op te staan en gaan slapen om 24 uur
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Sommige mensen beschouwen fietsen naar het werk of boodschappen doen met de fiets als een vorm van gierigheid. De "naft" is zeker te duur zeggen ze dan.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    maak de omgeving van scholen auto vrij met een omtrek van 2 km ..
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Marcel Mampaey, inderdaad, heel wat ouders zijn autoverslaafd, en geven die verslaving door aan hun kinderen. Zij maken dezelfde denkfout als u (en ik heel lang geleden) door te denken dat voor al die activiteiten de auto onontbeerlijk is. Dat is meestal niet zo. Die vaststelling heeft mij veel geld opgebracht (want een autokilometer is veel duurder dan de meesten denken) en een goede conditie, waar ik nog altijd de vruchten van pluk.