© Dirk Vertommen

Lucy (52) beleeft tweemaal de schrik van haar leven: “Eén ding staat vast: ik ben aan iets ergs ontsnapt”

Lucy Vlyminck (52) heeft zondag de schrik van haar leven meegemaakt. Een automobilist achtervolgde haar in het centrum van Duffel en stapte zelfs uit om de vrouw tegen te houden, maar ze kon ontkomen. Zelfs toen een andere man - wellicht een kompaan van de eerste - hetzelfde deed vlakbij Lucy’s werk.

Theo Derkinderen

Lucy Vlyminck werkt in het woonzorgcentrum aan de Rooienberg in Duffel. Afgelopen zondag vertrok ze omstreeks 6.30u met de fiets naar haar werk, omdat ze vroege dienst had. “Toen ik aan de Onze-Lieve-Vrouwlaan was, werd ik door een witte auto voorbijgestoken. De auto vertraagde plots en hij stopte voor de rode verkeerslichten aan het gemeentehuis. Toen het groen werd, bleef hij staan. De bestuurder had zijn motor zelfs stilgelegd en was uitgestapt. Ik ben harder beginnen te trappen, negeerde het rode verkeerslicht en ben verder gereden. De man riep me iets toe, maar ik weet totaal niet meer wat”, doet Lucy haar verhaal.

© Dirk Vertommen

“Ik ben de Kiliaanstraat ingereden, om zo naar mijn werk te fietsen. Ik merkte dat de witte auto mij niet meer volgde. Althans, dat dacht ik. Vlakbij mijn werk zag ik de wagen opnieuw opduiken. Hij was via de Hondiuslaan richting kerk gereden. En vanuit de Rooienberg kwam een andere auto. Ook die man was uitgestapt. Ik vermoed dat het zijn kompaan was. Gelukkig kon ik nog snel de straat oversteken en mijn werk bereiken.”

Lucy was helemaal over haar toeren en vertelde aan haar collega’s wat haar overkomen was. “Daar kreeg ik van een collega te horen dat ze vorige week hetzelfde had meegemaakt. Dat ze werd achternagezeten door een man, toen ze te voet naar het werk stapte.”

Voor Vlyminck zelf was het de tweede keer in twee weken tijd dat ze zoiets meemaakte. “Twee weken geleden had ik op zaterdag de vroege en toen passeerde me een witte auto. Dezelfde auto die me zondagochtend achtervolgde. De eerste keer minderde hij snelheid zodat ik naast hem fietste. Hij probeerde oogcontact te maken, maar ik ben uiteindelijk kunnen ontkomen. Via de Kiliaanstraat.”

Waarschuwen

“Twee keer hetzelfde meemaken, en ook een collega die zoiets meemaakt. Telkens heel vroeg in de ochtend. Dat kan geen toeval meer zijn. Eén ding staat vast: zowel ik als mijn collega zijn aan iets ergs ontsnapt. Ik wil andere vrouwen vooral waarschuwen dat er mannen met slechte bedoelingen actief zijn in de streek.”

De schrik zit er bij de Duffelse alvast goed in. “Ik ga niet meer alleen naar mijn werk fietsen. Ik probeer nu met collega’s af te spreken om samen te rijden. Lukt dat niet, dan vraag ik aan mijn vriend om me naar het werk te brengen. Dit wil ik echt niet meer meemaken. Het was echt angstaanjagend en de schrik zit er nog steeds in.”

De politie van de zone Bodukap is ondertussen met een onderzoek gestart.