© RR

Huurovereenkomst Molenzonen met vijf jaar verlengd

Het OCMW van Lier heeft de huurovereenkomst voor voetbalclub Molenzonen uit Hallaar (Heist) verlengd met vijf jaar, zodat de club nog minstens tot 2026 op de huidige locatie verder kan.

Bert Provoost

De Molenzonen zitten al enkele jaren in nauwe schoentjes omdat het OCMW als grondeigenaar de gronden wil verkopen. De club is dan ook tevreden met het uitstel. “Dit is een bevestiging dat onze werking relevant is en geeft ons de motivatie om nu in samenspraak met de gemeente de volgende stappen te zetten voor een definitieve oplossing”, zegt bestuurslid Sven Lambrechts.

De club zegt wel dat de landbouwer die aan het terreinen zijn gronden heeft gespaard moet blijven. “Meneer Staquet heeft ons altijd goed geholpen en een oplossing voor ons mag zijn bedrijfsvoering niet in het gedrang brengen. Dat hebben we zo ook aan de gemeente overgemaakt”, klinkt het. De gemeente heeft plannen voor een ruimere buitensporthub nabij de huidige terreinen, met de Molenzonen als voornaamste gebruiker.

N-VA-fractieleider Jan Moons zegt in een persbericht dat zijn partij overlegd heeft met de partijgenoten uit Lier. "Het Heistse gemeentebestuur vroeg een termijn van 15 jaar, maar het zag er naar uit dat verder uitstel van een verkoop van de gronden niet meer aan de orde was. Na onze bemiddeling met de N-VA van Lier is er toch nog een verlenging van vijf jaar goedgekeurd", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER