© Niccola Van Den Heuvel

Yust opent restaurant Eppo in Covelierstraat: “Ongedwongen buurtrestaurant waar pure producten centraal staan”

Antwerpen -

Antwerpen heeft er een culinaire hotspot bij. In het gebouw van hotel Yust in de Covelierstraat kunnen foodies sinds begin april tafelen bij Eppo. Het restaurant, dat los werkt van het hotel, zet in op verfijnd dineren in een toegankelijke setting.

Laurens Van Aert

“In 2019 opende Yust Group het hotel in Berchem. Sinds het prille begin maakte ons eigen restaurant onlosmakelijk deel uit van het geheel. Omdat we alles over Yust via één kanaal naar de buitenwereld communiceerden, slaagden we er onvoldoende in om de aparte troeven van het restaurant uit te lichten”, vertelt Nienke Verwer, hoofd marketing en communicatie bij Yust Group en Eppo.

LEES OOK. Wij proefden van de brunch bij Yust: kiezen is verliezen

“We zitten in een geweldige culinaire stad”, pikt Laurens Jasperse in, de hoofdchef van Eppo. “Dan is het jammer dat je je concept niet kan uitdragen om liefhebbers van lekker eten aan te trekken. Mensen zagen ons veeleer als het restaurant van het hotel. Dineren in een hotel is echter een traditie die je linkt met Parijs of Londen. Zoiets gebeurt hier nauwelijks.”

Hoofdchef Laurens Jasperse.© Niccola Van Den Heuvel

“Dat zette ons aan het denken”, gaat Verwer verder. “We wilden het restaurant loskoppelen van Yust. Toen we dat idee voorlegden aan de directie, kregen we carte blanche om onze ideeën uit te werken.”

Casual en occasioneel

Eppo was geboren. “Samen met hospitality-expert Daan Guelinckx zetten we een nieuw concept neer waar kwaliteit en flexibiliteit centraal staan”, zegt Jasperse. “We zijn geen fine dining-restaurant dat alleen geschikt is voor bijzondere gelegenheden. Wel een zaak waar je ongedwongen en occasioneel iets kunt eten, een plek waar klanten zich neerzetten en zich thuisvoelen.”

“Sommige mensen zijn uitgekeken op het delen van gerechten en hebben liever een bord voor zich alleen. Nu geven we hen de keuze”

Nienke Verwer

Yust Group en Eppo

Gasten krijgen bij Eppo de keuze tussen een doordacht ervaringsmenu van de chef of kunnen à la carte kiezen. “Sommige mensen zijn uitgekeken op het delen van gerechten en hebben liever een bord voor zich alleen. Nu geven we hen de keuze.”

Smakelijke kunst in een bord.© Niccola Van Den Heuvel

De keuze zal niet eenvoudig zijn. Er is namelijk voor ieders wat wils. “Flexitariërs, pescetariërs, vleeseters en vegans kunnen samen genieten zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit”, vertelt Jasperse.

“De menukaart is verfijnder dan eerder, maar nog steeds toegankelijk. Het is een kleine menu die om de twee maanden zal veranderen, de chef’s selections soms zelfs wekelijks. Onze gerechten zijn immers seizoensgebonden. Bijgevolg werk ik puur productgewijs, zo staat er momenteel een gerecht op de kaart met witte asperges en vers gedopte erwtjes.”

Bijzondere wijnen

Verwer en Jasperse zijn ook trots op de drankkaart van hun nieuwe geesteskind. “Het aanbod is relatief beperkt, maar ontzettend goed geselecteerd”, meent de chef. “We hebben een fraaie non-alcoholische pairing. Daarnaast zijn er een vijftal cocktails, lekkere natuurwijnen en enkele bijzondere, meer klassieke wijnen. Het gaat om wijnen uit pakweg de jaren tachtig die per fles al gauw enkele honderden euro’s kosten, maar die wij ook per glas aanbieden.”

Het interieur van Eppo.© Niccola Van Den Heuvel

Waar de menukaart grondig onder handen werd genomen, bleef het interieur van het restaurant ogenschijnlijk onaangetast. “Al is de ruimte kleiner en gezelliger geworden”, stelt Jasperse. “De inkom is veranderd en we hebben de bar uitgebreid tot eetbar zodat soloreizigers hier ook nog terechtkunnen. Het is warmer, zachter en gezelliger. Maar de focus moet op het eten liggen. De omgeving mag niet te veel afleiden.”

“Dat lijkt goed te lukken, want de eerste reacties zijn ontzettend positief”, geeft de Antwerpenaar mee. “Het verhaal klopt op alle niveaus.”

Het team van Eppo.© Niccola Van Den Heuvel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Antwerpen