Wales en Engeland getroffen door aardbeving, die ook in ons land werd geregistreerd

© EPA-EFE

Delen van Wales en het zuidwesten van Engeland zijn zaterdag door een aardbeving met een kracht van 4,4 getroffen, de krachtigste in Groot-Brittannië in tien jaar. De beving werd ook in ons land geregistreerd, meldt weerman Frank Deboosere.

Het epicentrum van de aardbeving lag ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad Swansea, in Wales, meldde het geologische instituut BGS (British Geological Survey).

Gebouwen beefden gedurende verscheidene seconden in de zone van de aardbeving, en de campus van de universiteit van Swansea werd ontruimd, maar er waren geen meldingen van schade. De relatief lichte beving was de krachtigste die zich aan land liet voelen sinds februari 2008, toen Engeland door een aardbeving met een kracht van 5,2 getroffen werd.

Aardbevingen van dit kaliber komen ongeveer om de drie tot vijf jaar voor in Groot-Brittannië, aldus BGS. De beving werd door de Koninklijke Sterrenwacht ook in ons land geregistreerd, aldus Frank Deboosere op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen