Eerste getuigenissen na dodelijk busongeval in Duitsland: “De twee chauffeurs zaten luidkeels te discussiëren”

Bij het zware busongeval nabij Leipzig zijn woensdag vier dodelijke slachtoffers gevallen: één persoon die in eerste instantie als overleden werd geteld, blijkt in levensgevaar te verkeren. Inmiddels duiken de eerste getuigenissen over het ongeval op. “De twee chauffeurs zaten luidkeels met elkaar te discussiëren”, zegt een passagier.

jvh
Bron: Leipziger Volkszeitung, Bild

De Flixbus richting Zürich was woensdagochtend met 53 passagiers aan boord vertrokken in Berlijn, maar naar verluidt liep de reis al snel na vertrek vertraging op. Zo zou de Tsjechische chauffeur (62) kort na het verlaten van Berlijn verloren zijn gereden, en daarna herhaaldelijk en luidkeels gediscussieerd hebben met zijn Slovaakse collega (53).

De Duitse pers speculeert dan ook over ruzie tussen beide buschauffeurs als mogelijke verklaring voor het feit dat de bus omstreeks 9.45 uur om een nog onbekende reden de rijbaan van de snelweg A9 tussen Wiedemar en Schkeuditzer Kreuz verliet, inreed op een bosje, en op zijn zijkant terechtkwam. Flixbus wijst er alvast op dat de chauffeur zich aan alle rij- en rusttijden heeft gehouden. “De dienstdoende chauffeur bestuurde de bus pas sinds het vertrek in Berlijn om 8 uur”, aldus een woordvoerder.

“We droegen veiligheidsgordels, dat was ons geluk”

Vier mensen overleefden de klap niet, een vijfde persoon raakte levensgevaarlijk gewond en werd in eerste instantie verkeerdelijk ook doorgegeven als overleden. In totaal raakten 29 mensen gewond bij het ongeval, van wie zes ernstig.

“Opeens werden we heen en weer geslingerd, en toen werd mijn zicht zwart”

Sadaf Bahadury

Zat samen met haar drie kinderen op de bus

Sadaf Bahadury wilde met haar zoons (4 en 6) en dochter (9) naar Zwitserland reizen, om er familie te bezoeken. “Ik zat met mijn jongste zoon links in de bus, mijn twee andere kinderen rechts. We droegen allemaal veiligheidsgordels, misschien was dat ons geluk. Opeens werden we heen en weer geslingerd, en toen werd mijn zicht zwart. Toen ik bijkwam, lag mijn zoontje naast me. De andere kinderen zaten ondersteboven vastgebonden in hun stoel.” Hulpverleners konden het gezin vervolgens bevrijden. Ze werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, maar mochten dat inmiddels alweer verlaten.

Hulpverleners brachten de slachtoffers meteen naar een nabijgelegen ziekenhuis.© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen