DISCUSSIE. Is er nog plaats voor hoogbouw in de binnenstad?

Het wordt makkelijker om hoger dan 50 meter te bouwen in Antwerpen. De nieuwe visie op hoogbouw zat er al een tijdje aan te komen. Vorig jaar hield de Antwerpse stadsbouwmeester Christian Rapp nog een warm pleidooi voor meer hoogbouw in de stad. Niet iedereen vindt hoogbouw de beste oplossing voor de stad. Wat denk jij?

dst

Bart De Wever geeft aan dat het niet de bedoeling is om de hele binnenstad vol met torens te zetten. “Maar ik ben het eens dat er nog ruimte is voor hoogbouw. Opnieuw zal vooral de plek en de kwaliteit van het project van doorslaggevende aard zijn.” Met de binnenstad bedoelt de burgemeester het gebied binnen de Spaanse omwalling, waar tegenwoordig de leien liggen. Dus ook de omgeving van het Eilandje, Park Spoor Noord en delen van de Scheldekaaien.

Volgens Tom Coppens, professor in ruimtelijke ordening, is hoogbouw niet de oplossing voor de groeiende bevolking. “Steeds meer Europese onderzoeken tonen aan dat we beter voor laag- dan voor hoogbouw kiezen”, zegt Coppens. Volgens de professor verhoogt relatieve laagbouw de kwaliteit van het leven en wonen in nieuwbouwwijken.

LEES MEER: Antwerpen moet de lucht in, ook in de binnenstad

Wat denk jij? Kan er hoger gebouwd worden in Antwerpen of moet de binnenstad gevrijwaard blijven van hoge woontorens?

Reageer hieronder, een selectie van jullie antwoorden publiceren we maandag in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER