Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

Nieuws
Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 22:11
Afbeelding
beeld anp

Alphabet profiteerde flink van clouddiensten en AI-toepassingen en zag de winst stevig groeien. Het bedrijf kondigde daarnaast aan voor het eerst dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders. Ook gaat Alphabet voor 70 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Microsoft deed afgelopen kwartaal eveneens goede zaken met zijn clouddiensten en AI-toepassingen. Microsoft zag de kwartaalomzet stijgen tot bijna 62 miljard dollar. De winst dikte met 20 procent aan tot bijna 22 miljard dollar.

Meta Platforms

De algehele stemming op Wall Street was positief. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 38.239,66 punten en de brede S&P 500 won 1 procent tot 5099,96 punten. De technologiebeurs Nasdaq klom 2 procent tot 15.927,90 punten.

Meta Platforms ging licht omhoog. Op donderdag ging het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram nog bijna 11 procent onderuit door tegenvallende cijfers.

Snapchat

Snap werd bijna 28 procent meer waard. Het moederbedrijf van de populaire video- en fotoapp Snapchat boekte afgelopen kwartaal een verrassende winst en zag de omzet flink stijgen dankzij aantrekkende advertentie-inkomsten.

Intel kelderde ruim 9 procent. De chipproducent boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht. Ook de voorspellingen voor het huidige kwartaal vielen tegen.

Lagere gasprijzen

ExxonMobil daalde 2,8 procent. Het olie- en gasconcern behaalde in het eerste kwartaal minder winst dan verwacht. Het bedrijf kampte met de fors lagere gasprijzen en lagere marges bij zijn raffinaderijen, waar benzine, diesel en kerosine wordt gemaakt uit ruwe olie. Concurrent Chevron kwam ook met cijfers en steeg licht.

Een vat Amerikaanse olie klom iets in prijs tot 83,67 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 89,33 dollar per vat. De euro was 1,0700 dollar waard, tegen 1,0688 dollar bij het slot in Europa.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eerste landen plaatsen zich voor finale Eurovisie Songfestival

Kroatië, Oekraïne en Ierland zijn zoals verwacht de eerste finalisten van het Eurovisie Songfestival. Ook Servië, Portugal, Slovenië, Litouwen, Finland, Cyprus en Luxemburg kregen dinsdag tijdens de eerste halve finale genoeg stemmen van het publiek.

Afbeelding

Proces tegen Trump in documentenzaak tot nader order uitgesteld

De rechtszaak tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in de affaire rond het achterhouden van geheime documenten is voor onbepaalde tijd uitgesteld, melden Amerikaanse media. Daarmee is de startdatum van 20 mei van de baan, laat rechter Aileen Cannon weten.

Afbeelding

Politie treedt nog niet op tegen de bezetting van UvA-terrein

De politie zal vooralsnog niet optreden tegen de bezetting van het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) door demonstranten. Dat heeft de driehoek besloten (politie, OM en stadsbestuur).

Afbeelding

Demonstranten op bezet terrein UvA houden zich stil

De demonstranten op het bezette terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen geen geluidsoverlast te veroorzaken. Mensen proberen elkaar stil te houden zodat de politie niet hoeft op te treden tegen geluidsoverlast.

Afbeelding

Rutte raakt enige rivaal niet kwijt in race om NAVO-topbaan

Mark Rutte raakt zijn enige rivaal in de race om het NAVO-leiderschap niet kwijt. De Roemeense president Klaus Iohannis benadrukte dat hij zich niet terugtrekt, hoewel vrijwel alle NAVO-lidstaten zich inmiddels achter de demissionaire premier hebben geschaard als opvolger van s..

Afbeelding

Ook na weer dag onderhandelen nieuw kabinet nog niet in zicht

Na opnieuw een lange dag van onderhandelingen is een kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB nog steeds niet in zicht. Of ze er met zijn vieren uitkomen, blijft wellicht tot 15 mei onzeker, zeiden de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol na afloop van de besprekingen tusse..