Welkom in Hotel Mousa Dembele

© Victoriano Moreno

De Gulde Schoen opent vrijdag de deuren voor het grote – of meer gefortuneerde – publiek. Of zeg gerust: hotel Mousa Dembélé. De Rode Duivel, die het hotel runt samen met zijn moeder en zus, geeft zijn klanten alle luxe. Die kunnen een privébutler vragen en wie helemaal tot rust wil komen kan naar de privé-wellness.

Rebecca Van Remoortere

Mousa Dembélé, Rode Duivel en middenvelder bij de Engelse eersteklasser Tottenham was aanwezig op de opening van zijn nieuwe hotel, maar hield zich op de achtergrond. “Mijn zus Assita is de sociale van ons twee. Ze heeft nog geen ervaring in de horeca, maar ik weet zeker dat ze het hotel schitterend zal runnen.”

Dat doet ze samen met mama Tilly Heygens. De voorbije vier jaar hebben ze hard gewerkt om het hotel vorm te geven. “Mousa heeft ons daarin gesteund”, zegt mama Tilly.

Daar komt de privébutler

Overnachten in hotel De Gulde Schoen staat voor overnachten in luxe. De badkamers van de negen suites zijn afwerkt in marmer en ook in de kamers werd gekozen voor natuursteen, marmer en massieve houtsoorten. De ruime suites zijn voorzien van onder meer fluwelen meubels, grote flatscreens, een open haard en espressomachine. “Zo goed als elke suite heeft ook een klein keukentje met kookvuur”, zegt Assita. “Mousa verblijft vaak voor langere periodes op hotel. Dan is het fijn om af en toe zelf een maaltijd te kunnen klaarmaken zonder op restaurant te moeten gaan. We zorgen ervoor dat onze gasten zich thuis voelen. Je zou hier makkelijk een maand kunnen verblijven en je helemaal op je gemak voelen.”

Alsof de luxe van de suites niet voldoende is, komt er op de kelderverdieping een privéwellness met binnenzwembad. Daarnaast biedt het hotel een privébutler, kinderopvang en gepersonaliseerd shopadvies. Voor een suite in De Gulde Schoen betaalt u 355 tot 750 euro per nacht. Zonder ontbijt. De grootste suite op de bovenste verdieping meet 110 vierkante meter.

Mousa Dembélé was aanwezig op de opening van zijn hotel. Mama Lilly en zus Assita zullen alles in goede banen leiden. Foto: victoriano moreno

Snuifje Afrika

De suites werden afgewerkt met Afrikaanse spullen. “We hebben de kamers volledig naar onze eigen stijl ingericht met hier en daar een persoonlijke toets. Voor ons was het ook belangrijk om onze roots een plaats te geven. Dat hebben we subtiel gedaan met decoratie”, zeggen broer en zus.

De realisatie van de Gulde Schoen is een droom die uitkomt voor Mousa en Assita. “Onze familie is heel ondernemend. Assita en ik wilden al lang samen iets opstarten. We dachten eerst aan een kleinschalige bed and breakfast”, zegt Mousa. Tot de familie op het pand op de Melkmarkt stootte. “Ik was in Londen toen mama en Assita het pand vonden. Van daaruit heb ik mee beslist dat dit ons hotel zou worden. Het voelde meteen juist”, vertelt Mousa.

Het pand is een versmelting van twee historische panden. Tijdens de middeleeuwen was het gebouw een koopmanswoning met een commercieel voorhuis. “Tijdens de werken aan de wellness in de kelder, troffen we een schat aan archeologische vondsten aan zoals porseleinen serviezen, glaswerk, keramieken kookpotten en tafelversiering. Die vondsten stellen we tentoon aan de inkomhal. Dat het gebouw zo veel geschiedenis ademt, is voor ons een grote meerwaarde. We zijn met die authentieke elementen aan de slag gegaan. In een van de suites hangt nog een oud wiel van een soort katrol en ook alle houten balken aan het plafond zijn nog behouden. Pas nadat we het pand gekocht hebben, vernamen we de historische naam de Gulde Schoen, trouwens”, vertelt Assita. “Eigenlijk wilde ik geen link maken in het hotel met mijn voetbalcarrière, maar we vonden het belangrijk om met de vele oorspronkelijke elementen ook de oorspronkelijke naam te behouden”, zegt Mousa. Op het gelijkvloers zijn The Gilded Restaurant. Met The Gilded Bar toegankelijk voor iedereen voor een ontbijt of een high tea.

Keuze van de redactie