© EPA-EFE

AUSTRALIAN OPEN. 15-jarige verbaast bij de vrouwen, Nadal meteen top bij de mannen

De Spaanse nummer één van de wereld, Rafael Nadal, staat in de derde ronde van de Australian Open na opnieuw een imponerende prestatie. Bij de vrouwen viel vooral de overwinning van de 15-jarige Marta Kostyuk (WTA 521) op .

LEES OOK: Elise Mertens klopt Gavrilova op Australian Open na onwaarschijnlijke comeback

Nadal stoomt door zonder setverlies

Rafael Nadal rekende in Melbourne in drie sets (6-3, 6-4 en 7-6 (7/4)) af met de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 52). Net als in zijn openingswedstrijd op de Australian Open, maandag tegen de Dominicaan Victor Estrella Burgos (ATP 83), had Nadal slechts drie sets nodig.

In de derde ronde wacht voor Nadal een confrontatie met de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 30), die in zijn tweede ronde thuisspeler John Millman (ATP 122) in vier sets (7-5, 3-6, 6-4 en 6-1) huiswaarts stuurde.

Dimitrov beukt met veel moeite weg naar derde ronde open

Ook de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 3) heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde. Dimitrov had 3,5 uur tennis nodig om de Amerikaanse kwalificatiespeler Mackenzie McDonald (ATP 186) huiswaarts te sturen. De 26-jarige Dimitrov, in november nog winnaar van de Masters in Londen, kon zich pas na vijf sets (4-6, 6-2, 6-4, 0-6 en 8-6) ontdoen van de 22-jarige McDonald, die via de kwalificaties op de hoofdtabel geraakte.

© Photo News

In de volgende ronde treft de Bulgaar de Rus Andrey Rublev (ATP 32). De 20-jarige Rublev nam in de tweede ronde de maat van ouderdomsdeken Marcos Baghdatis (ATP 123) in vier sets (6-4, 6-7 (5/7), 6-4 en 6-2).

15-jarige Kostyuk staat in derde ronde, Wozniacki overleeft twee matchballen

De nauwelijks 15-jarige Marta Kostyuk (WTA 521) is de verrassing in de derde ronde van de Australian Open. De Oekraïense is de jongste speelster in de derde ronde van een grandslamtoernooi sinds de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni op de US Open in 1997.

© EPA-EFE

Kostyuk klopte thuisspeelster Olivia Rogowska (WTA 168) in twee sets (6-3 en 7-5). Vorig jaar was Kostyuk de beste in het juniorentoernooi in Melbourne. In de volgende ronde wacht haar landgenote Elina Svitolina (WTA 4). Zij rekende in drie sets (4-6, 6-2 en 6-1) af met de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 59).

Verder bij de vrouwen overleefde de Deense Caroline Wozniacki (WTA 2) twee matchballen in haar partij tegen de Kroatische Jana Fett (WTA 119). Wozniacki stond 5-1 achter in de derde set, maar trok de partij met zes winnende spelletjes op rij alsnog naar zich toe (3-6, 6-2 en 7-5).

Bekijk hier live alle uitslagen en standen van de Australian Open

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer