Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”
    PREMIUM

    Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie terugge­zien, nu kan dat niet meer”

    Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee naar huis, de eenzaamheid en de bommen aan het thuisfront: “De laatste keer dat ik naar huis ging, zaten we samen rond de kersttafel toen de granaten vielen.”
    Wondelgem
  2. In Nederland komt extreemrechts aan de macht: wat betekent dat voor onze verkiezingen?
    PREMIUM
    193

    In Nederland komt extreem­rechts aan de macht: wat betekent dat voor onze verkiezin­gen?

    Nederland krijgt een regering met de extreemrechtse PVV als grootste partij. “Een historisch moment”, vindt Geert Wilders, die na zijn monsterzege bij de verkiezingen lang niet zeker was of hij andere partijen zover zou krijgen om met hem in zee te gaan. Hoe is hij daar toch in geslaagd? En kan Tom Van Grieken (VB) zijn tactiek straks ook hier toepassen? Voormalig Europees Parlementslid voor LDD en ‘Belgische Nederlander’ Derk-Jan Eppink analyseert. “Bij jullie zal de vraag gaan leven: ‘Als het in Nederland kan, waarom dan niet in Vlaanderen?’”