Zuid-Korea en VS schrappen oefening

Nieuws
anp
zaterdag 20 oktober 2018 om 03:00

Singapore

De Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben een gezamenlijke militaire oefening opgeschort om de verzoeningsgesprekken met Noord-Korea niet te belasten. Het besluit is genomen door de Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Jeong Kyeong-doo. Het Pentagon meldde dat de twee bewindslieden elkaar vrijdag in Singapore hebben gesproken. De operatie, die in december zou worden gehouden, heet Vigilance Ace. Vorig jaar ging Vigilance Ace wel door. Daarbij werden 230 vliegtuigen ingezet en waren tienduizenden militairen van de partij. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Een Kanak-vlag wappert naast een brandend voertuig bij een onafhankelijke wegversperring in La Tampa.

Hevig protest op Nieuw-Caledonië wegens uitbreiding stemrecht Fransen, Macron roept noodtoestand uit

Na ruim een week van rellen en geweld is president Macron onderweg naar Nieuw-Caledonië, in een poging de orde te herstellen op de Franse eilandengroep in de Stille Oceaan. Wat is er aan de hand?

Rishi Sunak kondigt nieuwe verkiezingen aan voor de deur van zijn ambtswoning op 10 Downing Street

Britse premier Sunak kondigt nieuwe verkiezingen aan

De Britten mogen op 4 juli naar de stembus. Dat heeft de huidige premier Rishi Sunak woensdagavond in Downing Street bekendgemaakt.

De Spaanse premier Pedro Sánchez (links) krijgt applaus nadat hij in het congres heeft aangekondigd dat Spanje op 28 mei de Palestijnse staat zal erkennen.

Spanje gaat de Palestijnse staat erkennen. Waarom zet het land zich daar zo gepassioneerd voor in?

Als reactie op de oorlog in Gaza kondigde de Spaanse premier Pedro Sánchez woensdag aan dat zijn regering, samen met die van Ierland en Noorwegen, op 28 mei officieel Palestina als staat gaat erkennen.

Volodymyr Zelensky tijdens een interview met persbureau AFP

Oorlog houdt president Zelensky in het zadel - en daar spint vooral het Kremlin garen bij

Vijf jaar na zijn verkiezing zit de ambtstermijn van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky er officieel op. Toch blijft hij aan: vanwege de staat van beleg zijn geen verkiezingen mogelijk. Kan dat eigenlijk wel?

Premier Simon Harris (links) en buitenlandminister Michel Martin tijdens de aankondiging dat Palestina door Ierland, Noorwegen en Spanje zal worden erkend als onafhankelijke staat.

Drie Europese landen erkennen in ongekende stap Palestijnse staat, Israël reageert woedend

Noorwegen, Spanje en Ierland hebben woensdag in een ongekende stap aangekondigd dat ze Palestina gaan erkennen als onafhankelijk staat. De Palestijnse president Mahmoud Abbas verwelkomde het besluit.

Ayatollah Khamenei kondigde vijf dagen nationale rouw af.

Iran vijf dagen in rouw om overleden president Raisi. Maar hoe belangrijk was hij?

De dood van de president en de minister van Buitenlandse Zaken komt op een moment dat alles al op scherp stond. Wat betekent dit voor Iran zelf? En voor het conflict met Israël?