Bestuurder met rijverbod doorboort muur van pas gekochte woning en zet het op een lopen

In de Roeselarestraat in Esen (Diksmuide) gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag iets na middernacht een zwaar ongeval. Een man uit de regio reed vanuit het centrum van Esen richting Zarren toen hij op een recht stuk weg de controle over het stuur van zijn Mercedes verloor. Met zijn zware auto doorboorde hij de muur van een woning rechts naast de weg, nadien zette hij het op een lopen.

bfr

Het huis was op het moment van het ongeval niet bewoond, maar was wel nog maar net verkocht aan een koppel. De man en vrouw kenden de chauffeur die het ongeval veroorzaakte zelf. Die zette het na het ongeval op een lopen. Zijn auto is net als de woning zwaar beschadigd. Politie en brandweer kwamen ter plaatse, de ingestorte muur werd gestut.

Gekend bij de politie

Ondertussen heeft de politie de dader kunnen oppakken, meldt Het Laatste Nieuws. Hij werd thuis aangetroffen. Opvallend: de dertiger zou gekend zijn bij de politie en kreeg al meerdere keren een rijverbod. Zijn meest recente rijverbod was zelfs nog steeds geldig aangezien de man zijn rijexamen nog niet opnieuw aflegde. Het huidige rijverbod zal vermoedelijk verlengd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen