© RR

Ritzege voor Axel van den Broek in Asturië: “De renners voor mij wogen ruim tien kilo minder”

Asturië/Ravels -

Axel van den Broek uit Ravels eindigde knap derde in de Vuelta Ciclista a la Montaña de Asturias, een rittenkoers in het Spaanse Asturië. Door het winnen van de openingsetappe mocht hij bovendien de gele leiderstrui dragen op zijn verjaardag. Ook tekende hij onlangs een contract bij Wanty-ReUz-Technord.

Lieven Verheyen

“Je hoort me zeker niet klagen over de voorbije periode”, zegt Van den Broek met de glimlach. “Een overwinning in de openingsetappe in Asturië zorgde ervoor dat ik in het geel op mijn verjaardag mocht rondrijden. In die tweede etappe werd ik trouwens nog derde. Dat ik zaterdag de leiderstrui moest inleveren was geen schande. Winnaar Adrià Pericas is een echte Spaanse berggeit, die ruim tien kilo minder over de hellingen moet sleuren. En die bovendien ook nog eens naar het opleidingsteam van UAE Team Emirates Gen Z zal overstappen volgend seizoen.”

Van den Broek is als tweedejaars junior bezig aan een fantastisch seizoen. Derde in Parijs-Roubaix, vijfde in de E3 Saxo Classic, zevende in Danilith Nokere Koerse, achtste in Gent-Wevelgem en elfde in Kuurne-Brussel-Kuurne zijn resultaten waar je mee kan thuiskomen. Het is dan ook niet te verwonderen dat menig opleidingsteam stond aan te schuiven.

Naar profteam doorstoten

“Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Wanty-ReUz-Technord. En dat om verschillende redenen. Zo zijn er van hun beloftenteam telkens weer voldoende renners die doorstoten naar het profteam. Daarnaast was hun interesse het grootst. Bart Wellens, Dimitri Claeys en Kevin Van Melsen volgden mijn prestaties op de voet. En ze toonden grote interesse in mijn trainingen. Ook met de crossploeg mocht ik regelmatig op stage. De contacten dateerden dus al van langere tijd.”

“Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Wanty-ReUz-Technord. En dat om verschillende redenen. Hun interesse was het grootst. Bart Wellens, Dimitri Claeys en Kevin Van Melsen volgden mijn prestaties op de voet”

Axel van den Broek

Ook naast de fiets was er voor de kersverse 18-jarige leuk nieuws. Maandagochtend behaalde hij zijn rijbewijs. “En dat ondanks een korte nacht. Al zal ik me nog wel naar de wedstrijden laten vervoeren door mijn ouders. Ze zijn mijn grootste supporters.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen