woensdag 25 april 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Just Dronkers: “Ik verwacht straks een beter en geprikkeld Roeselare.” Dick Demey

Volleybal
Roeselare - Maaseik
Play-off-finaleduel 2: Vanavond 20.30u

Zet Maaseik vanavond al megastap richting titel?

“Vijandig sfeertje is net leuk”

Na een stevige 3-0 in Limburg trekt Noliko Maaseik vol vertrouwen naar Roeselare voor finale twee. Voor de West-Vlamingen wordt het meteen een partij met het mes op de keel. “We hebben zaterdag een prima stap in de juiste richting gezet, maar we zijn er nog niet. Ik verwacht een geprikkeld én beter Roeselare”, houdt de steeds nuchtere libero Just Dronkers slim de voetjes op de grond.

Nadat Maaseik zijn aartsrivaal zaterdag door de gehaktmolen draaide, is er van euforie geen sprake bij Noliko. Focus, dat is wat telt.

“Onze vechtlust zat prima. Vloeiend was het niet altijd, maar we bleven er wel meer voor gaan dan onze tegenstander. We wonnen verdiend. Dat wil echter absoluut niet zeggen dat we het rustiger aan gaan doen. Roeselare gaat er na die nederlaag niet zomaar mee ophouden ofzo”, grapt Just Dronkers, die ook vanavond weer paraat wil staan.

“Het zal zeker niet vanzelf gaan. Roeselare zal iets willen rechtzetten. Ik verwacht een veel moeilijkere partij, net als in de Final Four toen we de sets wonnen met het kleinste verschil. We zegevierden dit seizoen al twee keer op Schiervelde, maar het verleden telt nu niet meer. Geconcentreerd blijven is de boodschap.”

Hoe dan ook, Knack zal van stevige huize mogen komen om voorbij dit volwassen Noliko 1-1 op de tabellen te zetten. Bij winst kan Maaseik zich zaterdag al voor eigen publiek voor het eerst tot kampioen kronen sinds 2012.

“Tuurlijk willen we vanavond een nieuwe tik uitdelen en na drie wedstrijden kampioen worden. Maar drie of vijf matchen, dat maakt niets uit. Zolang we het maar halen. We bekijken het match per match. Het zal erom spannen vanavond. Het publiek zal hard meeleven. Er hangt altijd wel een vijandig sfeertje op Schiervelde, maar dat is net leuk.”

Adrenaline

Set één wordt zoals vaak weer erg belangrijk. En speltechnisch? Dronkers: “Met veel druk serveren, de side-out lekker laten draaien en het anders gekende sterke punt van Roeselare evenaren: zo weinig mogelijk fouten maken.”

Na een erg lang seizoen kan ook frisheid een belangrijke rol spelen in deze finales. Dronkers: “Iedereen is wel wat vermoeid, maar we hebben na zaterdag toch weer goed getraind. Het is niet zo dat we uit elkaar zullen vallen (lacht). Bovendien kan je in finales altijd wat extra. De adrenaline neemt wel over. Je voelt dat het leeft binnen de club, te veel stress is er echter niet. De bekerfinale en deze best of five zijn niet te vergelijken, maar qua omgaan met druk helpt de ervaring in het Sportpaleis ons nu wel. De sfeer is optimaal, de opdracht niet simpel, maar het vertrouwen in elkaar is groot.”

T2 Roeselare Vanmedegael verwacht reactie

Voor Roeselare ligt de druk hoog vanavond. Torenhoog zelfs. Na een duidelijke nederlaag in het eerste finaleduel moet er gewonnen worden. “Ook voor mij was Roeselare onherkenbaar”, bekent assistent Vanmedegael. “Het was gewoon niet goed genoeg. We lieten ons onderdrukken, moeten weer ons eigen spel gaan spelen. Maaseik heeft het beste team van de afgelopen jaren. Maar wij hebben iets recht te zetten. Op Schiervelde met het publiek achter de ploeg kan het wel eens spoken. De honger Is nog steeds erg groot. Is bij verlies de titel weg? Neen. In het verleden bogen we tegen Antwerpen ook al eens 2-0 om in de titel.” (aula)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws