Jef Valkeniers staat op de 20e plaats voor het Vlaams Parlement
Foto: Yorben Audenaert

Jef Valkeniers 'Jef Lawijt' uit Dilbeek (91) is oudste kandidaat voor Open VLD in Vlaams-Brabant

Jef Valkeniers, voormalig burgemeester van Dilbeek doet nog eens mee aan de verkiezingen. Valkeniers, intussen 91, staat voor Open VLD op de 20e plaats voor het Vlaams Parlement.

Jef Valkeniers was in de jaren 80 burgemeester van Dilbeek, hij was ook even staatsscretaris in de regering Martens VIII en stond als volksvertegenwoordiger bekend om zijn luide tussenkomsten in het parlement. Daaraan dankt hij zijn bijnaam 'Jef Lawijt'.

Oudere mensen worden te gemakkelijk afgeschreven of niet ernstig genomen.
Jef Valkeniers

In juni neemt Jef Valkeniers nog eens deel aan de verkiezingen. Met zijn 91 jaar is hij meteen de oudste kandidaat op de kieslijst van Open VLD in Vlaams-Brabant. Hij staat niet meteen op een verkiesbare plaats, maar hij wil de lijst vooral steunen en met zijn kandidatuur aandacht vragen voor de ouderen in de samenleving.

"Wij worden vaak afgeschreven en niet ernstig genomen" zegt Valkeniers. In Vlaanderen is 1 op de 5 inwoners boven de 65 jaar,  ruim 3 procent van de Vlamingen is ouder dan 85 jaar. Ook zij verdienen het om gehoord te worden." Hij pleit er ook voor om soepeler om te gaan met euthanasie. "Als er geen kwaliteit van leven meer is, als mensen levensmoe zijn en wachten op de dood, moet het mogelijk zijn om een einde aan je leven te maken."

Meest gelezen