© 112MeldingenLimburg

© 112Meldingingen Limburg

thumbnail: null
thumbnail: null

Straat zonder elektriciteit na botsing van dronken bestuurder in Riemst

Zondag in de vroege ochtend heeft een dronken bestuurder een straat in Riemst een tijdje zonder elektriciteit gezet. Hij botste tegen een verlichtingspaal die dwars over de weg kwam te liggen en de hele buurt in de kou zette.

mm

Buurtbewoners verwittigden de politie nadat een man zondag in de vroege ochtend frontaal op een verlichtingspaal botste in de Groenstraat in Riemst. De bestuurder, die verklaarde van een fuif in Val-Meer te komen, woonde in de straat en was op amper 100 meter van zijn eigen woning. Agenten merkten op dat de 29-jarige dronken was en een test bevestigde dat hij bijna 2,4 promille alcohol in het bloed had. Dat is bijna 5 keer de toegelaten hoeveelheid alcohol. De jongeman zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werd ook een speekseltest van de bestuurder afgenomen. Deze test tekende positief voor het gebruik van cocaïne. Daarop werd de jongeman meegenomen naar het commissariaat van Bilzen voor een bloedproef. Zowel voor het rijden onder invloed van alcohol als voor de positieve drugstest werden de nodige processen-verbaal opgesteld. Hij zal zich later moeten gaan verantwoorden bij de politierechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer