Nathalie Meskens deelt de recepten die haar slanker en energieker maakten

© mdb

Een jaar geleden toonde Nathalie Meskens voor het eerst haar ‘nieuwe’ lichaam, dat ze te danken heeft aan intensief sporten en een nieuwe manier van eten. De actrice bundelde 68 recepten die haar leven veranderden in een nieuw kookboek, ‘Plan Boost’, dat in oktober verschijnt.

tib

“Het ging vanzelf”, zei Nathalie Meskens vorig jaar toen men haar vroeg wat haar geheim was. Ze had zich laten testen en haar lichaam bleek gluten en suikers niet goed te kunnen verdragen. Dus gooide ze haar eetpatroon over een compleet andere boeg, met veel aandacht voor voeding die energie geeft én bovendien lekker is. Na meer dan een jaar experimenteren in de keuken kwam ze tot 68 recepten, die ze bundelde in een nieuw kookboek. “Met eten bezig zijn is al lang een passie en dus is het maken van een kookboek één groot feest”, zegt Meskens. “Het is zoals elk project, dat ik met liefde doe, een heerlijk avontuur. Ik kan dan ook niet kan wachten om dit te delen met de buitenwereld.”

Meskens bracht eerder al de Thaise kookboeken So good, not normal’ en ‘Too good, not normal’ uit en stampte met haar ex-man twee Thaise restautants uit de grond. In afwachting tot het boek in oktober uitkomt, deelt ze al één recept.

Vegan avocado cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem

125 gram pecanoten

50 g geraspte kokos

70g pure chocoladecallets

190 g ontpitte dadels

3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Voor de vulling

- 600 g avocadovruchtvlees (ongeveer 6 avocado’s)

- 2 dl limoensap (ongeveer 8 limoenen)

- 1 ½ tl limoenzeste

190 g biologische honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave, ..)

1 ¾ dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

BEREIDING

De bodem:

- Verwarm de oven voor op 150°C.

- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende ongeveer 7 minuten tot ze goudbruin zijn.

- Doe de noten en kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden.

- Bekleed een springvorm (18 cm doorsnee) met bakpapier.

- Doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast.

De vulling:

- Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel.

- Voeg naar smaak extra limoensap of -zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en ‘n tikje zurig smaken.

- Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven.

“Plan Boost” zal midden oktober verschijnen bij Borgerhoff & Lamberigts en 24,99 euro kosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen