Dit is het moment waarop Argentijnse onderzeeër na exact een jaar en een dag wordt gevonden

De Argentijnse duikboot ARA San Juan werd vorige week vrijdag teruggevonden, exact een jaar en een dga nadat het vaartuig als vermist werd opgegeven. Intussen is het zo goed als zeker dat de duikboot ontplofte en het wrak werd “misvormd en in brokstukken teruggevonden”. Ocean Infinity, het privébedrijf dat de onderzeeër kon opsporen, deelde beelden van het moment waarop de onderzeeër na een maandenlange zoektocht werd gevonden.

pjv

Het wrak van de vermiste onderzeeër werd gevonden door onbemande duikboten, die werden bediend vanuit het schip dat het wrak moest opsporen. Beelden die in de controlekamer van het schip werden gemaakt, geven een unieke inkijk op die zoektocht en tonen het moment waarop de onderzeeër - die het graf werd van de 44 bemanningsleden - gevonden wordt.

Ocean Infinity werd door de Argentijnse overheid ingehuurd om de onderzeeër op te sporen nadat een internationale operatie daar niet in slaagde. Het Britse bedrijf zocht ook al - zonder succes - naar de Malaysia Airlines-vlucht 370, het vliegtuig dat in maart 2014 spoorloos verdween met 239 passagiers aan boord.

LEES OOK. Exact een jaar en een dag later: vermiste duikboot met 44 bemanningsleden “volledig misvormd” teruggevonden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen