Tommy Hilfiger verrast met collectie voor volwassenen met een fysieke beperking

© Isopix

Tommy Hilfiger heeft bekendgemaakt dat het een collectie zal lanceren voor volwassenen met een fysieke beperking. Enkele ingrepen aan de kledingstukken moeten ervoor zorgen dat die personen zichzelf makkelijker kunnen aankleden of aangekleed kunnen worden door hulpverleners.

flb

Er waren al specifieke kledingmerken die aandacht hadden voor mensen met fysieke beperking, maar het is ongewoon dat een grote speler als Tommy Hilfiger een collectie uitbrengt die zich op deze doelgroep focust. Toch zijn ze niet aan hun proefstuk toe, want ze bouwen daarmee verder op een kindercollectie die vorig jaar met succes werd gelanceerd.

Vaak moeten mensen met een beperking zich behelpen met één hand of zijn ze aangewezen op helpende handen. Om aan die ongemakken tegemoet te komen, worden onder meer de naden en zomen aangepast, maar er komen ook grotere openingen, broeken met velcro en de sluitingen worden van magneten voorzien.

De vrouwencollectie bestaat uit 34 kledingstukken, die voor mannen uit 37 en die zullen worden gebaseerd op de huidige sportlijn van het label.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer