© GvA

Student (18) van rechtbank meteen naar examen

Een 18-jarige student uit Oud-Turnhout moest zich voor de strafrechter verantwoorden voor drugshandel. Meteen naar de rechtszaak ging hij een examen afleggen.

Ivo Meulemans

“Mevrouw de rechter, we hebben gevraagd om als eerste te mogen passeren”, zei de advocaat van de jongeman. “Hij moet zo dadelijk op school nog een examen afleggen.”

De jongeman liep eerder dit jaar tegen de lamp. “Samen met een minderjarige liep hij over straat en was een joint aan het rollen. Ook de minderjarige was in het bezit van cannabis. De verpakking stemde overeen met die van de beklaagde”, zei de openbare aanklager. “De berichten in zijn gsm wezen op drugshandel. Ik vraag zes maanden celstraf.”

De beklaagde bekende dat hij “een stommiteit” had begaan. “Mijn cliënt heeft moeilijke jaren achter de rug. Hij heeft met zijn vader op straat geleefd”, zei zijn raadsman. “Hij volgt een opleiding voor lasser, maar heeft schrik dat deze zaak hem blijft achtervolgen bij een sollicitatie.”

De student vroeg om opschorting van straf of een werkstraf. “Je volgt een richting met jobzekerheid waardoor je later aan geld kunt komen”, zei rechter Willemijn Verhoeven. “Zet je studies maar door. En succes met het examen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER