Politie zoekt schoonbroers die sinds sneeuwbui spoorloos zijn

Henk Haedens (62) en Patrick Coudeville (62) uit Jabbeke zijn maandagnamiddag spoorloos verdwenen na een restaurantbezoek in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De schoonbroers hadden nog een afspraak in Brugge, maar zijn daar nooit aangekomen.

Op maandag 11 december verlieten Henk Haedens en Patrick Coudeville om 15.30 uur het restaurant Jolly Sailor in de Hendrik Baelskaai in Oostende. Mogelijk raakten de zestigers met hun blauwe pick-up Ford Ranger, met gepersonaliseerde nummerplaat ‘WOODFARM’, ergens betrokken bij een verkeersongeval. “Door de weersomstandigheden van maandag (het was toen volop aan het sneeuwen, red.) wordt dit spoor inderdaad niet uitgesloten, maar we houden ook alle andere hypotheses open”, zei procureur Céline D’havé woensdag.

Het parket merkt ook op dat Haedens zich in een zwarte rolstoel verplaatst en dringend medische zorg nodig heeft.

Henk Haedens moest zich in december 1986 voor doodslag verantwoorden voor het hof van assisen. Twee jaar eerder had hij met zijn dienstwapen zijn 26-jarige vriendin Jasmine Verslyppe in Brugge doodgeschoten. De jury oordeelde dat Haedens door aanhoudende relatieproblemen handelde uit onweerstaanbare dwang en sprak hem vrij.

Ook een eventuele link met die zaak zal onderzocht worden, maar is minder waarschijnlijk.

Alle tips over de vermisten of hun voertuig zijn welkom op het gratis nummer 0800/30300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER