AA Gent: “Onze petit remontada loopt prima”

© BELGA

AA Gent is de voorbije weken op dreef en krijgt stilaan weer uitzicht op die cruciale plaats in de top zes. Maar in de Gentse rangen heerst er nog geen euforie en kijkt men dan ook vol vertrouwen, maar beduchtzaam uit naar de komst van Moeskroen.STEFAN SMET

Stefan Smet

Yves Vanderhaeghe moest bij zijn aantreden enkele belangrijke knopen doorhakken. Zo koos de nieuwe coach van de Buffalo’s ervoor om met vier man achterin te spelen. Op de rechtsachterpositie kreeg – en greep – Dylan Bronn zijn kans. “Het loopt uitstekend momenteel, zowel op training als tijdens de wedstrijden”, aldus de 22-jarige verdediger, die vorige zomer overkwam van Niort. “Ik speel nu als rechtsback, terwijl ik ben opgeleid als centrale verdediger. Maar de coach geeft me vertrouwen en ik probeer telkens op de afspraak te zijn. Ik heb niet echt de gewoonte om aan te vallen, dat is nieuw voor mij en ik werk dan ook hard op training om me dat eigen te maken.”

“We verdedigen nu met vier spelers achterin, maar dat maakt voor mij niet uit. Je merkt wel dat er meer stabiliteit is en de resultaten blijven ook niet achter, maar je weet nooit dat we soms nog zullen omschakelen. Iedereen voelt zich prima en de sfeer is echt formidabel. Zelfs na de nederlaag in Charleroi bleef de sfeer op training prima. We hopen dit goede gevoel dan ook zo lang mogelijk vast te houden.”

Ook bij Yves Vanderhaeghe overheerst momenteel tevredenheid, de voormalige Rode Duivel straalt zelfvertrouwen uit. Ook al waarschuwt hij voor de kwaliteiten van Les Hurlus: “Het is weer een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent. Eigenlijk heb ik in Gent nog geen andere soort wedstrijden gekend. De ploegen staan dicht bij elkaar en als je wint, kun je toch een mentale tik uitdelen.”

Inhaalbeweging

“Moeskroen heeft een heel goede start gekend waar iedereen toch wel wat verbaasd door was. Ze hebben een goede teamspirit en twee vechters voorin die enorm wegen op een defensie. Het blijft opletten voor ons, want ze hebben echt goede spelers in hun rangen. In Moeskroen viel de partij serieus in ons nadeel uit. Over dat scenario zullen we nog wel eens nadenken. Dat zullen we misschien wel aanhalen om de motivatie op te krikken.”

Door de prima resultaten van de voorbije weken heerst er weer optimisme in de Gentse voetbalgelederen, maar Vanderhaeghe tempert toch enigszins de verwachtingen. “Die top zes? We zijn er nog lang niet. Mits winst tegen Moeskroen kom je hoogstens gelijk en die andere teams zullen ook wel punten pakken. Het is een werk van lange adem, maar we zijn op de goede weg.”

Ook Dylan Bronn weigert al te hard van stapel te lopen. “Natuurlijk denken we aan onze plaats in de rangschikking. We zijn enkele weken terug aan een inhaalbeweging begonnen en onze petit remontada loopt prima. Maar dat gaat stap voor stap, je mag niet overhaasten”, aldus de Tunesische international die uiteraard ook al verder denkt en stiekem droomt van deelname aan het WK in Rusland.

“Ik heb een prachtig avontuur beleefd met het nationale elftal, we plaatsten ons voor het eerst in twaalf jaar voor het WK. We hebben hiermee een enorme stap gezet. Ik heb ook veel contact met de bondscoach, hij volgt mijn prestaties op de voet. Natuurlijk droom ik van een plekje in de selectie voor het WK. Wie zou daar niet willen uitkomen voor zijn land?”

Meer over KAA Gent

Meer voetbalnieuws

Keuze van de redactie

Video