Ierse Bambie Thug vindt dat Israël niet langer mag deelnemen door commentaar op Israëlische tv

Bambie Thug, de Ierse inzending, heeft de EBU gevraagd om enkele uitspraken die gedaan werden op de Israëlische televisie over haar optreden te bekijken. Volgens haar is de commentaar die op de Israëlische tv gegeven werd in strijd met de regels van Eurovision en zou Israël daardoor niet langer mogen deelnemen. Eerder vandaag miste de Ierse kandidaat de laatste repetitie voor de grote finale door een “dringende situatie”.

red

LIVE. Joost Klein gediskwalificeerd: Nederland mag niet deelnemen aan Songfestival na “incident”

“Er is heel wat boosheid en meer gedrevenheid in mij”, zei Bambie Thug in een interview met RTÉ News. Ze had het over de uitspraken die een commentator dinsdag deed op de Israëlische publieke omroep Kan. De commentator zou kijkers en kinderen gewaarschuwd hebben over het optreden van Bambie Thug en zei dat het het “engste van de avond” zou zijn.

“Er zullen veel spreuken en zwarte magie en donkere kleding, satanische symbolen en voodoopoppen zijn, alsof we midden jaren ‘90 op het Catsplein in Jeruzalem waren”, zei de commentator, verwijzend naar een bekend openbaar plein in Jeruzalem dat in de jaren ‘90 centraal stond in het nachtleven van de stad en synoniem was met de gothcultuur.

De commentator zou daarbij ook gezegd hebben dat Bambie Thug zich “negatief” zou hebben uitgesproken over Israël. “Maar daar kunnen we het later over hebben. Bereid je vervloekingen voor”, ging hij verder.

“Ik ben boos omdat andere teams de regels van de EBU overtreden en toch worden toegelaten”, zei Bambie Thug. “Dus er klinkt zeker een oorlogstrommel in mijn hart om de performances nog meer te pushen dan ik eerder heb gedaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER