© Dick Demey

Favoriet Bocholt heeft verlengingen nodig in bekerfinale tegen NeLo

Bocholt heeft voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de beker van België gewonnen. De Damburgers vertrokken tegen Sporting NeLo als uitgesproken favoriet maar NeLo toonde zich van zijn beste kant en boog pas in de verlengingen het hoofd.

Ivo Kwanten

De start van Bocholt, dat ook al de BeNeleague op zijn naam schreef, was verschroeiend. Spooren slalomde door de Sporting-defensie, Kooijman liet op de cirkel geen kans onbenut en Damian Kedziora liet zich gelden op de flank. NeLo onderging de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand van vijf doelpunten aan.

Even leek het erop dat de strijd gestreden was maar Bocholt vergat de klus af te maken. Achilles morste met de kansen, NeLo rook bloed en bij 13-10 hadden we plots weer een wedstrijd. Zelfs een zware knieblessure voor Versleeuwen bracht NeLo niet van de wijs. Een 14-12-score aan de rust bood in ieder geval nog mogelijkheden.

Ook in de tweede helft plooide Sporting niet. Integendeel, tien minuten voor tijd was de achterstand helemaal weggewerkt. Meer nog, Sporting pakte de leiding en had bij 26-27 en met nog één minuut op de klok de kans om het af te maken. David Denert miste echter vanop de stip, aan de overzijde scoorde Kooijman wel, 27-27. In de verlengingen was alles Bocholt wat de klok sloeg. Meijer, Kedziora en Kooijman werkten perfect af en hielpen hun ploeg aan een zwaar bevochten 36-33-zege.