Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. LIVE GAZA. Algerije stelt VN-actie voor om “het moorden in Rafah te stoppen” - “Israëlische soldaten hebben twee gevangenen uit Gaza doodgeslagen”
    LIVE
    1216

    LIVE GAZA. Algerije stelt VN-actie voor om “het moorden in Rafah te stoppen” - “Israëli­sche soldaten hebben twee gevangenen uit Gaza doodgesla­gen”

    Uit een intern militair onderzoek is gebleken dat Israëlische soldaten twee Palestijnse gevangenen uit Gaza hebben doodgeslagen, zo meldt de Israëlische krant ‘Haaretz’ op basis van anonieme bronnen. De gevangenen zouden zijn geslagen op weg naar een detentiecentrum in de Negev-woestijn en bezweken later aan hun verwondingen. Algerije heeft intussen een ontwerpresolutie verspreid onder de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarin het voorstelt om “het moorden in Rafah te stoppen”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Dertig F-16’s en 977 miljoen euro voor Oekraïne: kleden we ons eigen leger uit?
    PREMIUM
    19

    Dertig F-16’s en 977 miljoen euro voor Oekraïne: kleden we ons eigen leger uit?

    België zal tegen 2028 dertig F-16’s leveren aan Oekraïne. Als alles meezit worden de eerste vliegtuigen eind dit jaar nog geleverd. Ons land zal bovendien dit jaar 977 miljoen euro aan steun schenken aan Oekraïne. Maar is 2028 niet veel te laat? Zal de oorlog nog zo lang duren? En houdt ons leger zelf nog materiaal over? Defensie-onderzoekster Michelle Haas en professor Sven Biscop leggen uit. “Na de oorlog zal Oekraïne nog steeds massale steun nodig hebben.”