Schepen Chiel Danckers van Lille huldigde samen met kinderboekenauteur Liesbet Slegers en enkele kindjes twee jaar geleden de tuttenboom aan Hof d’Intere in.© Bart Van den Langenbergh

Jonge gezinnen verzamelen aan tuttenboom voor picknick

Lille -

Alle jonge gezinnen uit de gemeente Lille zijn op woensdag 22 mei tussen 14 en 17 uur uitgenodigd voor een picknick aan de tuttenboom aan Hof d’Intere in Wechelderzande (Lille).

Een tuttenboom is een speciale boom waar kinderen, als ze daar klaar voor zijn, hun ‘tutje’ of fopspeen kunnen komen in hangen om er zo makkelijker afscheid van te nemen. De tuttenboom bevindt zich aan de glijbaan van de speeltuin nabij Hof d’Intere in Wechelderzande. De gemeente Lille nam deze speciale boom exact twee jaar geleden in gebruik. Er zijn bij het lokaal bestuur ook aftelkalenders beschikbaar waardoor samen kan worden afgeteld naar het moment om het tutje af te geven.

Op woensdag 22 mei pakt de gemeente vanaf 14 uur uit met een picknick aan de tuttenboom voor jonge gezinnen. De deelnemers nemen zelf een picknickdekentje mee en worden getrakteerd op fruitsap en cake. Kinderboekenauteur Liesbet Slegers komt langs en er is ook kindergrime.

Kinderen worden uitgenodigd om een kleurplaat in te kleuren en te bezorgen aan de gemeente. De winnaars maken kans op een van de tien cadeaubonnen van het Mamadepot en op gesigneerde boekjes van Liesbet Slegers. De kleurplaat is beschikbaar op de website van de gemeente Lille.(bvdl )

lille.be/kleurplaat-tuttenboom

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille