© JAA

Atletieklegende en SAV-icoon Louis Wouters krijgt eigen wedstrijd en ereronde

Schoten -

In het park van Schoten, op de piste die eerder al zijn naam kreeg en die recent hersteld werd, vond de eerste Memorial Louis Wouters plaats. Die werd voorafgegaan door een emotionele ereronde waarbij nazaten van de legendarische stichter-trainer-voorzitter van de Schotense Atletiekvereniging en leden van de club zij aan zij liepen.

Jan Auman

Louis Wouters overleed op 12 november 2020 op 95-jarige leeftijd.

“We zien hem allemaal nog zo staan hier op de piste: met minstens één of twee chronometers in de hand. Altijd gekleed in hetzelfde donkerblauwe trainingspak en met volle overgave de jeugd begeleidend op weg naar snellere tijden en meer voldoening tijdens de uitoefening van die fantastische atletieksport”, vertelt huidig SAV-voorzitter Nico Vissers.

Die wilde de eerste pistemeeting van zijn club, opnieuw mogelijk nadat de gemeente herstellingswerken liet uitvoeren aan de door opschietende wortels beschadigde tartanbanen, niet zomaar laten voorbijgaan zonder hét SAV-clubicoon nog eens onder de aandacht te brengen.

“Niet alleen omdat hij in 1971 medestichter was van SAV, maar ook omdat hij later negentien jaar voorzitter is geweest en omdat hij tot z’n 92ste levensjaar zelf training heeft gegeven. Hij inspireert ons allemaal, tot de dag van vandaag”, aldus een attente voorzitter Vissers.

Masters, benjamins en familieleden van Louis Wouters klaar voor de ereronde op de herstelde Louis Wouters-piste in het park van Schoten.© JAA

Ereronde

Die was zaterdag omringd door jonge en volwassen atleten – van benjamins tot masters – van negen clubs uit het Antwerpse KAVVV-verbond. Zij maten zich tijdens spannende wedstrijden over 1500, 5000 en 400 meter. Dat laatste nummer was de favoriet van wijlen Louis Wouters. Er werd ook nog aan hoogspringen en kogelstoten gedaan in uiterst zonnige omstandigheden.

De wedstrijden werden voorafgegaan door een symbolische ereronde waarbij de SAV-leden netjes synchroon liepen met Rita, Herman en andere telgen uit de Wouters-familie. Uit dankbaarheid voor en betrokkenheid bij de SAV trakteerden de zonen, dochters en kleinkinderen van Louis Wouters de atleten op een doosje chocolade zeevruchten.

SAV-voorzitter Nico Vissers bracht hulde aan één van zijn voorgangers en clubicoon: Louis Wouters.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners