Mechelaar Chris Lobanzo brengt nummer Eyes Contact uit.© Sarah Van den Elsken

Mechelse influencer Chris Lobanzo brengt eerste single uit: “Ik ben een echte romanticus”

Antwerpen -

De beroemde influencer Chris Lobanzo (26) uit Mechelen verrast zijn fans. Hij bracht zijn debuutsingle Eyes Contact uit. Het nummer werd goed ontvangen door het publiek en markeert zijn entree in de muziekwereld.

Fransje Robert

Christopher Lobanzo, beter bekend als Chris, is een trotse Mechelaar die ludieke video’s maakt. Met bijna zeven miljoen volgers op TikTok en meer dan vijfhonderdduizend op Instagram is hij uitgegroeid tot een ster op sociale media. Wat begon als een leuke hobby is nu zijn fulltimejob geworden.

Maar naast zijn succes in de wereld van content creatie, waagt hij zich nu aan een nieuwe uitdaging: muziek. Zijn debuutsingle Eyes Contact, een Frans liefdeslied, onthult Chris zijn romantische kant. “Ik geef het niet graag toe, maar ik ben een echte romanticus. Het nummer gaat dan ook over liefde op het eerste gezicht. Het gaat over jonge liefde, een connectie die ze meteen delen.”

© Sarah Van den Elsken

Het nummer combineert Congolese invloeden met R&B en Afrobeat, geïnspireerd door artiesten als Fally Ipupa en Chris Brown.

Chris vertelt ook over de belofte die hij maakte aan zijn jongere broer Joël Lobanzo, een voetballer bij Royal Antwerp FC die op zijn zeventiende stierf nadat hij een hartstilstand kreeg op het veld. “Hij was een jongen die heel groot droomde, niemand hield hem tegen. Al van kleins af aan zei hij dat hij in eerste divisie ging spelen, en op zijn zeventiende was dat al gelukt. Zijn dood zorgde voor een klik in mijn hoofd, want sindsdien droom ik ook groot. Bij een bezoek aan zijn graf heb ik de belofte gemaakt, dat ik er alles aan ga doen om het te maken”, vertelt Chris.

Eindelijk

Hoewel zijn muzikale ambities bij vele fans onverwacht aankwam, was het geen verassing voor zijn naaste omgeving. “In mijn familie is iedereen muzikaal aangelegd, maar niemand doet daar iets mee. Toen ik de aankondiging maakte, zei mijn familie: ‘eindelijk!’. Vroeger deden we thuis The Voice na, maar nu neem ik het dus serieuzer dan dat”, vertelt Chris.

“Sociale media is leuk, maar het zou jammer zijn om mijn andere talenten niet te verkennen”, vertelt Chris. In de toekomst kunnen we meer van zijn muzikale talent verwachten. Momenteel zijn er al twee nummers opgenomen, maar wanneer die naar buiten worden gebracht, is nog niet bekend.

© Sarah Van den Elsken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners