Een wit busje reed vannacht rond 4 uur vier voetgangers aan op de Mensheggerweg in het Nederlandse Landgraaf. Een man van 35  overleefde de aanrijding niet, drie anderen verkeren in kritieke toestand. Het viertal had het driedaagse popfestival Pinkpop bezocht.
Volledig scherm
Een wit busje reed vannacht rond 4 uur vier voetgangers aan op de Mensheggerweg in het Nederlandse Landgraaf. Een man van 35 overleefde de aanrijding niet, drie anderen verkeren in kritieke toestand. Het viertal had het driedaagse popfestival Pinkpop bezocht. © ANP

Bestuurder die inreed op festivalgangers Pinkpop opgepakt, drie zwaargewonden in "zeer kritieke toestand"

Rond vier uur deze nacht heeft een busje vier voetgangers in het Nederlandse Landgraaf aangereden. De voetgangers waren bezoekers van het muziekfestival Pinkpop. Een man kwam bij de aanrijding om het leven, drie anderen raakten levensgevaarlijk gewond. De bestuurder van het busje pleegde vluchtmisdrijf, waarna een grote klopjacht volgde. Tegen de middag meldde de politie de aanhouding van de bestuurder. De man belde uiteindelijk zelf naar de politie om zich aan te geven.

59 reacties

  • Sona De Vriendt

    6 jaar geleden
    Volgens de Nederlandse pers zat het groepje in het donker midden de baan. In dondere kledij. Chauffeur is een Nederlander.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Spijtig ongeluk, Sofia? Het ongeluk was spijtig, het vluchtmisdrijf was opzettelijk, en dat maakt het moord! Maar wat de godsdienst of nationaliteit van deze (Nederlandse) dader hiermee te maken hebben, is mij wel een raadsel. Hier in België worden we bijna dagelijks geconfronteerd met vluchtmisdrijven: vragen we ons hier ooit af welke nationaliteit of godsdienst de dader had?
  • Sofia Klaar

    6 jaar geleden
    Lezen jullie wel het artikel?? Vader zegt: mijn zoon werkt al podiumbouwer. Een spijtige ongeluk. Sterkte voor de familie!
  • lieve rigo

    6 jaar geleden
    Sterkte aan de familie van dodelijk slachtoffer en een spoedig herstel voor
  • Merlijn Picavet

    6 jaar geleden
    “Terror aanslag niet uitgesloten” dat betekend dat of: - de vermoedelijke dader er een niet zo Christelijke overtuiging er op nahoudt.- het waarschijnlijk een psychisch gestoorde persoon is, - of beiden.