GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Maximaal 10 minuten parkeren op Markt in Peer? “Nooit bedoeling geweest om hiervan algemene regel te maken”

Peer
Meerderheid: CD&V (16)Oppositie: Appel (3), N-VA (4), Vooruit (1), onafh. (1)

Klachtenafhandeling: Algemeen directeur Jo Sclep rapporteerde aan de gemeenteraad over de behandeling van klachten met betrekking tot de dienstverlening van de stad en OCMW in 2023. “Er waren 7 ingediende klachten. Drie hadden betrekking op de dienst burgerzaken, en ging over het verstrekken van documenten. Drie klachten waren gerelateerd aan de technische dienst. Niet over haar handelen, maar eerder over zaken zoals het ontbreken van een signalisatiebord. En dan was er nog een klacht over GPDR, waarbij de klachtindiener vond dat er te veel gegevens moesten worden ingevuld. Vier klachten gingen over foutief of afwijkend handelen, drie over niet of laattijdig handelen. Gemiddeld werd elke klacht afgehandeld binnen de 18 dagen.”

Buurtweg: De stad wil de procedure opstarten om een buurtweg aan de Middendijk gedeeltelijk op te heffen, en een voorlopige vaststelling werd voorgelegd aan de gemeenteraad. Voor het definitieve besluit zal er nog een openbaar onderzoek worden gevoerd. “Het gaat om een gedeeltelijke opheffing, omdat het resterende deel nog in gebruik is voor jaarlijkse onderhoudswerken”, schetste schepen Sigrid Cornelissen (CD&V). “Het op te heffen deel is niet meer in gebruik als gemeenteweg. Van aanpalende eigenaars kwam de vraag om bepaalde stukken aan te kopen van de stad. Voor de opheffing is er een positief advies van de mobiliteitsdeskundige. Luchtfoto’s bevestigen dat de buurtweg niet meer zichtbaar is.” Oppositieraadslid Ellen Reumers (Vooruit) sprak ook namens Appel en N-VA en stelde dat deze fracties zich bij gelijkaardige dossiers zullen blijven onthouden. “We missen een totaalvisie rond buurtwegen en trage wegen, en vinden het geen goede aanpak dat elk dossier afzonderlijk wordt behandeld.”

Parkeren: Oppositieraadslid Ria Plasschaert (Appel) stelde een mondelinge vraag over de herinrichtingsplannen voor het centrum. “Heel veel mensen hadden schrik voor de komst van een regeling van maximaal tien minuten parkeren op de Markt, maar heb ik juist begrepen dat er dit niet komt?” Schepen Sigrid Cornelissen (cd&v) reageerde dat dit nooit aan de orde is geweest. “Wel blijven de twee ’10 minuten-parkings’ aan de krantenwinkel behouden, maar het is nooit de bedoeling geweest om hiervan een algemene regel te maken.” (gvb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer