Themabeeld© Shutterstock

Jager afgevoerd met “zeer ernstige verwondingen” na aanval door beer

Een 36-jarige man is per vliegtuig naar een ziekenhuis gebracht nadat hij meerdere verwondingen had opgelopen bij een aanval van een grizzlybeer in British Columbia, Canada.

lto

De aanval vond donderdagmiddag plaats op een steile berghelling ten zuiden van Elkford, British Columbia, dat in het Rocky Mountain-gebergte ligt. Dat meldt de Royal Canadian Mounted Police.

“De 36-jarige man en zijn vader waren een beer aan het volgen met honden toen een volwassen grizzlybeer hem plotseling aanviel”, zei de politie vrijdag in een persbericht.

Natuurbeschermers zochten vervolgens naar de gewonde grizzlybeer en kort na 21.00 uur vonden ze het dier dood in de buurt van de plaats van de aanval, aldus de Conservation Officer Service. “Agenten zijn ervan overtuigd dat ze de beer hebben gevonden die betrokken was bij de aanval. De beer is aan zijn verwondingen bezweken”, aldus de dienst.

Het British Columbia’s Ministry of Environment and Climate Change Strategy bevestigde zondag aan CNN dat de man met luchttransport naar een ziekenhuis in een andere provincie is gebracht en gaf geen verdere updates over zijn status.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER