Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Dit moet u weten voor u gaat eten
Beeld Thinkstock

Een kleine meerderheid van de Britten is nu tégen de brexit, de meeste ministers in de Franse regering blijken miljonair te zijn en het Amerikaanse ministerie van Defensie voerde jarenlang en in alle stilte onderzoek naar onverklaarbare luchtfenomenen. Dat en nog veel meer nieuws leest u in onze lunchbreak.

1. De brexit verliest in Groot-Brittannië almaar meer steun

Uit een studie van onderzoeksagentschap BMG Research, gisteren gepubliceerd door de Britse krant The Independent, blijkt dat 51 procent van de bevraagden tegen de brexit is, en amper 41 procent voor. The Independent komt vandaag met een speciale editie waarin politieke kopstukken wordt gevraagd of het niet tijd wordt voor een nieuw referendum.

Theresa May in BrusselBeeld Bloomberg via Getty Images

2. Ophef over Franse 'miljonairsregering'

In Frankrijk is er opschudding ontstaan over het vermogen van sommige ministers. Uit een rapport blijkt namelijk dat maar liefst 10 ministers uit de regering van premier Edouard Philippe miljonair zijn. Frans president Emannuel Macron heeft al een reputatie als president van de rijken. Zo schafte hij eerder al de belasting op grote vermogens af. Macron werd toen de 'Held van de rijken' genoemd.

Franse regeringBeeld REUTERS

3. Pentagon voerde jarenlang stiekem onderzoek naar ufo's

Het ministerie van Defensie van de VS bevestigt dat het in stilte onderzoek heeft verricht naar onverklaarbare luchtfenomenen. Het programma liep van 2007 tot 2012 in het Pentagon. Dat schrijft de New York Times zaterdag. Luis Elizondo, de officier die het geheime 'ufo'-kantoor leidde, zou ook geprobeerd hebben om drie 'bewijsvideo's' vrij te geven voor het publiek.

4. Eerste van seksuele intimidatie beschuldigde vrouw legt functie neer

Nadat de MeToo-beweging een aantal machtige mannen de kop heeft gekost, stapt nu ook een vrouw op wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie. Andrea Ramsey, die namens de Democraten in de staat Kansas streed om een zetel in het Huis van Afgevaardigden, wordt ervan beschuldigd een mannelijke oud-werknemer te hebben lastiggevallen.

Andrea RamseyBeeld Facebook

5. 'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal is door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot het beste Belgische pop- en rocknummer

'Ploegsteert' is de ode van Het Zesde Metaal aan wijlen wielrenner Frank Vandenbroucke. 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo eindigde tweede, voor 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel. 

6. Dit zijn de meest spraakmakende foto's van 2017

Van een seksrobot in Japan tot een Lamborghini in Vaticaanstad: de redacteurs van De Morgen kozen de beelden die hen dit jaar het meest beroerden en vertellen waarom dat zo is.

Beacon Rock golfers, Photonews.Beeld Photo News