Martine Smits achter de toog van haar Zorgboetiek in Kapellen.© Robbe Heymans

Martine Smits van vroegere Kaaslounge baat nu Kapelse zorgwinkel uit: “Het is helemaal anders, maar ik ben dolgelukkig”

Kapellen/Brasschaat -

Van een opvallende carrièreswitch gesproken. Na negen jaar trouwe dienst in haar kaaswinkel op de Bredabaan ging Martine Smits aan de slag in de Zorgboetiek van de Liberale Mutualiteit in Kapellen. “Jong of iets ouder, wij zijn voor iedereen toegankelijk”, zegt ze.

Robbe Heymans

Negen jaar lang stond Martine aan het roer van De Kaaslounge in het centrum van Brasschaat. Door de steeds duurdere kazen en de stijgende huur- en energieprijzen moest ze eind december noodgedwongen de deuren sluiten. Lang stilzitten was niet aan de orde. Want zoals het cliché wil: op een dag vind je de job van je leven. Intussen is Martine ruim een maand aan de slag als winkelverantwoordelijke bij Zorgboetiek in Kapellen, het allereerste filiaal van de Liberale Mutualiteit in de provincie Antwerpen.

“Toen ik zag dat er een vacature vrijkwam om een zorgwinkel te openen, heb ik geen moment getwijfeld”, legt Martine uit. “Ik ben verpleegkundige van opleiding en heb nog een eigen praktijk gehad voor thuisverpleging. Als winkelverantwoordelijke is ook mijn jarenlange verkoopervaring mooi meegenomen. Deze job lijkt wel op mijn lijf geschreven.”

Martine Smits voor haar Zorgboetiek in de Dorpsstraat in Kapellen.© Robbe Heymans

De stap van kaas- naar zorgwinkel heeft Martine moeiteloos verteerd. “Het is een heel ander leven, maar ik ben dolgelukkig”, zegt ze. “De stress als zelfstandige is weg en het werk is heel gevarieerd, in alle opzichten. Klanten komen van overal in Antwerpen met de meest uiteenlopende vragen. Ook het aanbod is divers. Dankzij mijn jarenlange expertise in de medische wereld ken ik al veel van onze producten. Medicijnen voor diabetes, wondverzorging… ik weet van alles wel iets.”

Zorg voor jong en oud

Met haar filiaal in Kapellen hoopt de Liberale Mutualiteit de persoonlijke dienstverlening in de provincie Antwerpen verder te versterken. De zorgboetiek heeft een ruim assortiment voor baby’s, jonge ouders, hulpbehoevenden en zelfs sporters. “Werkelijk alles is hier: weegschalen, fitnessgewichten, bloeddrukmeters… Jong of oud, wij zijn voor iedereen toegankelijk”, aldus Martine.

De Zorgboetiek bevindt zich in de Dorpsstraat 72 in Kapellen. De winkel is open van dinsdag tot en met vrijdag, telkens van 9 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 18 uur. Ook zaterdag kan je er terecht van 9 uur tot 12.30 uur.

www.zorgboetiek.be

Het aanbod in de Zorgboetiek van Martine is heel divers.© Robbe Heymans

© Robbe Heymans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners