Zeker vier kinderen overleden na botsing tussen schoolbus en trein in Frankrijk

Bij een ongeval nabij het Franse Millas, in de oostelijke Pyreneeën, zijn minstens vier kinderen om het leven gekomen nadat een schoolbus gegrepen werd door een trein. Er vielen ook 19 gewonden, zeven onder hen zijn er erg aan toe, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

adm

Bij het ongeval kwamen minstens vier kinderen om het leven. Er vielen tevens 19 gewonden, zeven van hen zijn er erg aan toe. Dat meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het gros van de slachtoffers zouden tieners zijn, maar het jongste slachtoffer zou amper acht jaar oud zijn en raakte zwaargewond.

De schoolbus werd vanmiddag om 16 uur gegrepen door een TER-trein op een overweg. De trein raakte de achterkant van de bus. Volgens ooggetuigen is de bus in tweeën gescheurd, het wrak werd uit elkaar gereten. Overigens zou de chauffeur de seinen genegeerd hebben en waren de slagbomen al gesloten.

De franse ministers van mobiliteit en onderwijs zijn onderweg naar de plek van het ongeval. De SNCF, de Franse spoorwegmaatschappij, heeft haar medeleven met de slachtoffers uitgedrukt op twitter. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van dit verschrikkelijke ongeluk”, aldus president Macron op twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een mededeling noemt de prefectuur het een “uiterst zwaar” ongeval. De lokale autoriteiten hebben een operationeel centrum ingesteld dat de coördinatie van de verschillenden hulpdiensten op zich neemt. Ook werd het zogenaamde NOVI-plan (Nombreuses Victimes) ingesteld. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, er zijn ook twee helikopters ter plaatse om gewonden af te voeren.

Het treinverkeer tussen Villefranche en Perpignan is volledig onderbroken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER