© EPA-EFE

Duitse keten Galeria sluit 16 van zijn 92 grote winkels

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, die geleid wordt door de Belg Olivier van den Bossche, gaat 16 van zijn 92 winkels sluiten, waaronder drie in Berlijn. Dat meldt de groep zaterdag in een persbericht. Van de 12.800 werknemers in het bedrijf worden er 1.400 ontslagen.

lto
Bron: BELGA

Volgens de groep is er met de sociale partners samengewerkt om “een sociaal aanvaardbare oplossing te vinden” voor de werknemers die hun job verliezen. “We zullen er alles aan doen om ons bedrijf naar een voorspoedige toekomst te leiden”, aldus CEO van den Bossche in het persbericht.

Galeria Karstadt Kaufhof, de moedermaatschappij van het Belgische Inno, vroeg in januari voor de derde keer in enkele jaren tijd bescherming aan tegen zijn schuldeisers. Galeria is de grootste warenhuisketen van Duitsland, maar zit al een tijd in slechte papieren.

Begin april raakte bekend dat een consortium van Duits-Amerikaanse investeringsfondsen, NRDC Equity Partners (gevestigd in New York) en BB Kapital, de keten zouden overnemen.

De afgelopen jaren kregen de winkels van Galeria Karstadt Kaufhof te maken met de concurrentie van online verkoop en consumenten verloren hun interesse in de winkelketens met een enigszins verouderde uitstraling. De situatie verslechterde nog door de coronacrisis in 2020 en de stijgende inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. In maart 2023 kondigde de keten al aan 52 winkels te sluiten.

De Belgische dochteronderneming Inno wordt niet getroffen door de herstructurering. De Belgische keten liet onlangs nog weten gezond te zijn en een volledig onafhankelijke koers te volgen van Galeria.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer