woensdag 19 juni 2019 - Challenger Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

“Ik verwacht ten laatste eind volgende week een nieuwe T1”, aldus Vandervee. Dick Demey

Lommel SK

Tom Vandervee leidt eerste training

Zowat gelijktijdig met de voorstelling van Tom Van Imschoot in de Luminus Arena, vond in Lommel de eerste veldtraining van het seizoen plaats. In afwachting van een opvolger voor Van Imschoot leidt T2 Tom Vandervee de trainingen.

Eerste training Lommel (DD). Het Belang van Limburg

Het was broeierig heet op het Lommelse oefenveld en dus dreef Tom Vandervee zijn zestienkoppige kern niet tot het uiterste. “Tot er een nieuwe hoofdtrainer is, neem ik de honneurs waar”, aldus Vandervee. En daarna? “Ik verwacht dat er eind deze week, ten laatste begin volgende week, iemand aangesteld wordt. Dit is een inloopweek. We krijgen straks de resultaten nog van de uitgebreide medische screening en kunnen daar alvast mee aan de slag. Mijn toekomstperspectief? Ik heb nog een contract voor het komende seizoen, maar moet net als iedereen afwachten hoe alles uitdraait.”

Nieuwelingen

Eén van de nieuwe jongens, is keeper Jesse Bertrams. Zijn jonge concurrent Birger Van Dael (examens) en verdediger Jonathan Hendrickx (tot volgende week in IJsland) ontbraken nog. De 24-jarige Nederlander is in Lommel niet aan zijn proefstuk toe. Na de degradatie uit 1B vertrok hij naar Cambuur Leeuwarden, maar na een omwegje in Geel verschijnt hij twee jaar later weer aan de Gestelsedijk. “Bij Cambuur klopte het plaatje niet”, puft Bertrams. “Alles wat daar fout kon lopen, liep fout. Na een afgesprongen transfer naar Denemarken zat ik een poosje zonder club. Lommel meldde zich in de loop van vorig seizoen weer, maar ik verwachtte dat ik in Geel meer speelgelegenheid zou krijgen. Daar groeide ik opnieuw naar mijn beste niveau toe. Nu voel ik me helemaal klaar voor een nieuwe start in Lommel.”

Werk op de plank

Er ligt een hoop werk op de plank voor de nieuwe eigenaars en TD Ronny Van Geneugden. Behalve een nieuwe hoofdcoach en de intentie om oude clubcoryfeeën in de werking van SK te betrekken, moet er nog veel kwaliteit aan de smalle spelerskern toegevoegd worden. “Ook daar wordt achter de schermen serieus aan gewerkt”, zegt Vandervee. “We verwachten over enkele dagen of in het weekend een aantal testspelers. Over wie, wat, waar en hoeveel, moet ik het antwoord nog schuldig blijven.”

Even was er tijdens de training hilariteit toen een oude bekende op het toneel verscheen. In precies dezelfde outfit als Vandervee en zijn team. De nieuwe hoofdcoach, een nieuw lid van de technische of medische staf? Neen, gewoon Bocholt-speler Wouter Scheelen, die zijn voormalige ploegmaats even kwam groeten. Naast het positieve nieuws dat er voor het eerst sinds jaren weer een buitenlands oefenkamp in de voorbereiding zit, blijven een pak vragen nog onbeantwoord. Wordt dus vervolgd. (pidi)

Leonardo Rocha. Dick Demey

Topscorer Rocha

“Aan volgende stap toe”

Leonardo Rocha apprecieert dat hij van de clubleiding een nieuw en verbeterd contractvoorstel kreeg, maar rekent toch op een transfer. “Ik hoop op een hoger niveau aan de slag te kunnen. Ik heb het bij Lommel naar mijn zin, maar ik denk dat ik aan een volgende stap in mijn carrière toe ben. De transfersom die we overeen kwamen, blijkt naar Belgische begrippen erg hoog te zijn. Dat schrikt een aantal geïnteresseerde clubs af. Ik hoop dat hierover nog onderhandeld kan worden.” En als Lommel het been stijf houdt? “Ik ben geen speler die de stok in het hoenderhok gooit, we moeten er samen zien uit te komen.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws