AUSTRALIAN OPEN. Topper looft Belgische coach, Djokovic en Sharapova ronde verder in comeback

© EPA-EFE

Angelique Kerber (WTA 16) heeft zich dinsdag verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Australian Open. De 29-jarige Duitse, die samenwerkt met de Belgische coach Wim Fissette, klopte in de eerste ronde haar landgenote Anna-Lena Friedsam (WTA 388) in twee sets: 6-0 en 6-4. “De trainingen met Wim werpen zijn vruchten af”, constateert Kerber.

Kerber schreef in 2016 de Australian Open op haar naam, maar zakte in een dramatisch jaar nadien van de eerste naar de 22e plaats op de WTA-ranking. Sinds de Duitse samenwerkt met de Limburgse trainer Fissette, weet ze weer wat winnen is. Kerber pakte in Melbourne haar zesde wedstrijdzege op een rij, de tiende met inbegrip van de Hopman Cup.

“Ik ben echt in de wolken met mijn samenwerking met Wim”, verklaarde Kerber. “Met hem heb ik de goede keuze gemaakt. Door de successen die hij met Kim Clijsters behaalde wist ik dat hij iets in zijn mars had. Zijn discours staat me aan, en hij brengt mij bepaalde zaken bij in mijn tennis. We werken veel aan mijn fysieke capaciteiten, want dat is erg belangrijk in mijn spel. Ik ben echt blij om vast te stellen dat mijn trainingsarbeid, met bijvoorbeeld mijn titel in Sydney, loont.”

“Vorig jaar is verleden tijd en ik ga proberen om mijn beste tennis terug te vinden”, vervolgde Kerber. “2018 is alvast prima begonnen. Ik sta terug met plezier op het veld en hoop dat dat zo gaat blijven.”

© EPA-EFE

Djokovic naar tweede ronde

Novak Djokovic keerde eindelijk terug op een tenniscourt na maanden afwezigheid. De Serviër stond aan de kant met een blessure aan de elleboog sinds Wimbledon. In zijn eerste wedstrijd op de Australian Open was van roestigheid echter weinig te merken. De Amerikaan Donald Young was het kind van de rekening. Hij werd met 6-1, 6-2 en 6-4 aan de kant gezet.

“Een maand geleden wist ik niet eens of ik hier zou kunnen spelen want mijn elleboog was nog steeds niet klaar voor competitie”, vertelde Djokovic na afloop. “Het voelt geweldig om terug te zijn!”

In de volgende ronde neemt Djokovic het op tegen de Fransman Gaël Monfils, die in drie sets (6-3, 7-6 en 6-4) won van de Spanjaard Jaume Munar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook topreekshoofden Alexander Zverev en Stanislas Wawrinka plaatsten zich voor de tweede ronde. Zverev won in drie sets van de Italiaan Fabbiano: 6-1, 7-6 (5), 7-5. Wawrinka had vier sets nodig tegen de Litouwer Berankis: 6-3, 6-4, 2-6, 7-6 (2).

© EPA-EFE

Ook Sharapova door

Maria Sharapova speelde haar eerste Australian Open-wedstrijd sinds 2016 en boekte een makkelijke overwinning. De Russin was in twee sets te sterk voor de Duitse Tatjana Maria: 6-1, 6-4. Na afloop was Sharapova door het dolle heen. “Het voelde alsof ik vorig jaar veel fysieke en mentale zaken aan de kant heb kunnen schuiven. Het voelde nu terug aan als routine voor mij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook s’werelds nummer één Simona Halep zit in de tweede ronde bij de vrouwen. De Roemeense was in twee sets te sterk voor thuisspeelster Alava: 7-6 (5) en 6-1. Gelukkig voor de Amerikanen won Madison Keys haar eerste wedstrijd. Het werd 6-1 en 7-5 tegen de Chinese Wang. Eerder verloren toppers als Venus Williams, Sloane Stephens, CoCo Vandeweghe, Jack Sock en John Isner in ronde één.

Garbiñe Muguruza (WTA 3) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De 24-jarige Spaanse klopte de Française Jessika Ponchet (WTA 260), die een wildcard had gekregen, in twee sets: 6-4 en 6-3. De partij duurde een uur en 24 minuten.

Muguruza kijkt in de tweede ronde Su-Wei Hsieh (WTA 82) in de ogen. De tennisster uit Taiwan rekende in de openingsronde af met de Chinese kwalificatiespeelster Lin Zhu (WTA 113) in drie sets: 0-6, 6-0 en 8-6.

© AFP

Federer wint

Roger Federer (ATP 2) heeft zich dinsdag zonder al te grote problemen verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de Australian Open. De Zwitserse routinier klopte in de eerste ronde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 49) in drie sets: 6-3, 6-4 en 6-3. De wedstrijd duurde een uur en 39 minuten.

Federer treft in de tweede ronde Jan-Lennard Struff (ATP 53). De 27-jarige Duitser rekende in de eerste ronde af met de Zuid-Koreaanse wildcard Soonwoo Kwon (ATP 170) in drie sets: 6-1, 6-2 en 6-4.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen