Direct naar artikelinhoud

Amerikaans echtpaar opgepakt wegens mishandeling en verwaarlozing van hun 13 kinderen: "Zwaar ondervoed en met hangsloten aan bed geketend"

De opgepakte ouders David en Louise Turpin.Beeld EPA

De politie van Californië heeft 13 broers en zussen in de leeftijd variërend van 2 tot 29 jaar, van de hongerdood gered. De ouders zijn gearresteerd op verdenking van kindermishandeling.

De kinderen, van wie sommigen al de volwassen leeftijd hadden bereikt, werden zwaar ondervoed aangetroffen in een huis in Perris, zo'n 100 kilometer ten oosten van Los Angeles. Enkele kinderen zaten vastgeketend aan hun bed.

De politie kwam het gezin op het spoor toen een 17-jarige dochter van het gezin erin slaagde te ontsnappen. Met behulp van een mobiele telefoon die ze uit het huis had meegenomen, wist ze de politie te waarschuwen. De tiener, die "vermagerd was en leek op een kind van tien" volgens het persbericht van de politie, "zei dat haar twaalf broers en zussen vastgehouden werden in het gebouw door hun ouders". Ze zei dat sommigen met "kettingen en hangsloten" waren vastgebonden.

Het gezin tijdens een bezoek aan Disneyland.Beeld Facebook

Ook volwassen kinderen

De politie trof bij het huis inderdaad twaalf zwaar vervuilde en ondervoede kinderen aan. "De agenten dachten met jonge kinderen van doen te hebben. Tot hun ontzetting bemerkten ze dat zeven van de kinderen al de volwassen leeftijd hadden", aldus een woordvoerder van de politie. De volwassen kinderen zijn tussen de achttien en negenentwintig jaar oud.

.Beeld Twitter

De ouders van de kinderen, David (57) en Louise Turpin (49), zijn opgepakt. Hen zijn negen aanklachten wegens mishandeling en tien aanklachten wegens verwaarlozing ten last gelegd. Hun borgsom is vastgesteld op 9 miljoen dollar.

Hoe lang de kinderen al vastzaten in het huis en over de motieven van de ouders is nog niks bekend gemaakt. Donderdag moeten de ouders voor het eerst in de rechtbank verschijnen.

Twitter bericht wordt geladen...