Volleybal Liga (V): Bevo Roeselare

Debutant Bevo Roeselare tilt niet zwaar aan missen van Europees ticket: “Interim van Frederik De Veylder was een meesterstuk”

Bevo Roeselare verloor ook de tweede barragematch tegen Gent, maar het mooie afscheidsfeestje zorgde toch voor lachende gezichten.© Bart Vandenbroucke

Roeselare -

Bevo Rekkenshop Roeselare verloor zaterdagavond ook zijn tweede barragewedstrijd tegen VDK Gent: 1-3. Zo staat er een punt achter een bijzonder seizoen van de ligadebutant, weliswaar zonder ticket voor Europees volleybal.

Peter Rossel

“De openingsset was een absolute thriller waarin beide ploegen enkele keren haasje-over sprongen”, zegt sportief manager Lieven Louagie. “We grepen onze kansen niet door drie opslagmissers op rij. Uiteindelijk trokken we na het redden van meerdere setballen toch aan het langste eind bij 30-28. Samen met opposite Kory White zorgde een onhoudbare Iris Vandewiele voor het leeuwenaandeel van de punten.”

Met een efficiënte Everaert hing een collectief beter afrondend Gent aan 22-25 de bordjes op gelijke hoogte. Bij Bevo kregen Vandewiele en White aanvallend niet genoeg steun van de ploeggenoten om de voorsprong uit te diepen. De derde en vierde set waren er duidelijk te veel aan voor Bevo, dat Laure Flament (knie) miste. Iedereen kreeg nog speelminuten. Leen Van Grinsven maakte een goede invalbeurt. Volleyicoon Charlotte Leys kreeg in de laatste set van haar carrière een verdiende applausvervanging. Ook voor Kory White en Megan Vanden Berghe was dit een afscheid aan volleybal op het hoogste niveau.

Frederik De Veylder was blij met zijn afscheidscadeau.© Bart Vandenbroucke

Lege batterijen

“De batterijen waren leeg en er was geen fast charger in de buurt, ook al probeerde coach Frederik De Veylder nog van alles”, besefte Lieven Louagie, die terugblikte op een knap seizoen. “We kenden een lange strijd om toch in Play-off 1 te geraken. Week na week mochten we ons geen misstap veroorloven. Onze Play-off 1 was goed, want we wonnen we de helft van de wedstrijden. Daarna was het op en pakte Gent in de barragematchen verdiend het Europese ticket. Ook het succesverhaal van coach De Veylder komt zo tot een einde. Frederik vulde zijn interim met verve in en deed wat iedereen met Nieuwjaar onmogelijk achtte, en dat was Bevo nog plaatsen voor Play-off 1. Een waar meesterstuk van een ‘master’.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen