© BELGA

KRC Genk 0 Club Brugge 3 Champions’ Play-Offs 

Volwassen en efficiënt Club geeft Genk tweede pak voor de broek in vier dagen

Genk -

Voor de tweede keer in vier dagen kreeg KRC Genk een rake tik van Club Brugge. Na de 4-0 in Brugge werd het 0-3 in de eigen Cegeka Arena, omdat een volwassen en efficiënt Club elk foutje snoeihard afstrafte. Zo wordt het voor Racing nog knokken voor een Europees ticket, terwijl Club zich opmaakt voor een spannende titelstrijd.

Marnik Geukens

Terwijl thuiscoach Wouter Vrancken Kayembe ten koste van Fadera liet terugkeren uit schorsing, bleef aan de overzijde Nicky Hayen roteren. Vetlesen (ook al terug uit schorsing), Meijer en Nusa kwamen voor Odoi, De Cuyper en Jutgla.

Deze intense topper had geen studieronde nodig. De pandoering van woensdag in Brugge had Genk op scherp gezet. Club forceerde nog de eerste (kop)kans via Nusa, maar geraakte de volgende twintig minuten amper of niet onder de Genkse pressing uit. Het leverde de thuisploeg ook al snel een uitstekende kans op, de indrukwekkend gestarte El Ouahdi punterde na een infiltratie met links voorlangs.

El Ouahdi stond symboll voor de sterke eerste twintig minuten van de thuisploeg.© Isosport

Blunder van McKenzie

De vicekampioen maakte in de zone van de waarheid net te veel technische fouten om nog meer goeie kansen af te dwingen, maar eiste met zijn enthousiasme de eerste helft voor zich op. Toch ging hij wel met een achterstand de rust in. De manier waarop de 0-1 tot stand kwam, was voer voor Comedy Capers. Met een hoofdrol voor Mark McKenzie. De Amerikaan trok zijn hoofd in op een onschuldige voorzet van Sabbe. Hij wilde de bal zo aan doelman Vandevoordt laten, maar die werd volledige verrast door het manoeuvre van zijn ploegmaat en zag de bal in de verste hoek ploffen: 0-1.

Drie weken na de pijnlijke gelijkmaker van Cercle, toen Sadick en Vandevoordt in de fout gingen, schoot Genk zichzelf opnieuw in de voet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rake counter

Club probeerde vlak na rust het initiatief over te nemen, maar moest al snel weer achteruit. Het kon rekenen op een uitstekend keepende Jackers, die een verraderlijke schuiver van El Khannouss onschadelijk maakte.

Vrancken zag even na het uur targetman Arokodare uitvallen met een hoofdblessure en kreeg even later nog meer rampspoed te verwerken. De eerste scherpe Brugse counter legde de wedstrijd meteen in een definitieve plooi. Sabbe sprintte sneller dan McKenzie en legde na zijn indrukwekkende inspanning de bal ook nog een spanklaar voor de rechter van Vetlesen. De Noor legde het leer eenvoudig in de verste hoek (0-2).

Tolu moest naar de kant met een hoofdblessure.© BELGA

Lesje in efficiëntie

Wedstrijd beslist, zeker nadat Thiago uit de vierde Brugse kans een derde doelpunt puurde. Zowel hij als aangever Vetlesen kregen een zee van ruimte van een ontredderde thuisdefensie.

KRC Genk kreeg zo een lesje in efficiëntie, het tweede pak voor de broek in amper vier dagen. Terwijl Club Brugge zich na een 16 op 18 opwerpt als titelkandidaat wordt het voor Racing nog een lastige race voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League of Conference League.

Ex-Genkie Jackers liet alweer een goede indruk in doel.© Isosport

KRC GENK: Vandevoordt - Sadick, Cuesta, McKenzie - El Ouahdi, Galarza, Hrosovsky, Kayembe - El Khannouss, Ait El Hadj - Arokodare.

CLUB BRUGGE: Jackers - Sabbe, Ordonez, Mechele, Meijer - Onyedika, Vetlesen - Skoras, Vanaken, Nusa - Thiago.

VERVANGINGEN: 46’ Nusa door Jutgla, 63’ Skoras door Odoi, 64’ Arokodare door Zeqiri, 75’ El Ouahdi, Hrosovsky en Ait El Hadj door Bonsu Baah, Bangoura en Fadera, 79’ Sabbe en Vetlesen door De Cuyper en Nielsen, 85’ Onyedika door Zinckernagel, 87’ El Khannouss door Adedeji-Sternberg.

DOELPUNTEN: 38’ Sabbe 0-1, 67’ Vetlesen 0-2, 71’ Thiago 0-3.

GELE KAARTEN: 22’ Cuesta (obstructie), 61’ Vetlesen (afbreken aanval), 89’ Nielsen (mlate tackle).

TOESCHOUWERS: 20.189.

SCHEIDSRECHTER: Lawrence Visser.

Aangeboden door onze partners